Son Haberler
The Sage of Omaha and Berkshire Hathaway's CEO isn't likely to want to leave his investing powerhouse.

Buffett’e göre Amerika’nın durumu iyi

ABD’nin en önemli yatırımcılarından, dünyanın en zengin isimlerinden Warren Buffett, şirketi Berkshire Hathaway’in 2015 yıllık raporuyla birlikte, hissedarlarına yine büyük tavsiyeler verdiği yıllık mektubunu yayımladı. Buffett, ABD ekonomisinden şikayet edilmemesine dikkat çekerek “Ağlamayı kesin, ABD iyi durumda” dedi.

Buffett, her sene merakla beklenen mektubunda bu yıl ABD ekonomisinin gelecek nesiller iyi bir yaşam sunamayacağı yönünde artan endişelerin yersiz olduğuna işaret etti.

Buffett, ABD’de yaklaşan seçimlerle ilgili de konuştu.

Buffett, “Bu yıl seçim yılı ve adaylar ABD’nin sorunlarına yönelik konuşmadan duramıyor ve tabii ki bu sorunları çözeceklerini söylüyorlar. Negatif algıdan dolayı, ABD’liler çocuklarının kendileri kadar iyi bir ortamda büyüyemeyeceğinden endişe ediyor” dedi.

Efsanevi yatırımcı, “Bu bakış açısı ölümüne yanlış. Şu anda ABD’de doğan bebekler, ülke tarihinin en şanslıları” dedi.

Buffett, şu anda ABD’de kişi başına düşen milli gelirin, kendisinin doğum yılı olan 1930’lu yıllara kıyasla altı kat daha fazla olduğuna işaret de etti.

”HİSSE SENEDİ ALMAYI SÜRDÜRÜYORUM””
Buffett, hisse senedi piyasalarına güvenmeye devam ettiğini, ekonomide sallanmalar olsa da hisse senedi almayı sürdürdüğünü söyledi.

CNBC’ye konuşan Buffett, “11 Eylül saldırılarından sonra, 1987’deki hisse senedi piyasası çöküşü sonrasında hep hisse senedi aldım. Ülke bir yere gitmiyor ve zaman içinde büyümeye devam ediyor” dedi.
Buffett açıklamasında ayrıca, Avrupa ve Japonya’da merkez bankalarının negatif faiz uygulamalarından endişe ettiğini belirtti. Buffett, “Dünyanın daha önce görmediği bir şey yapıyoruz. Bu filminnasıl biteceğini bilmiyoruz” diye konuştu

Yorum yok

Yorum Yazın

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

*

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

İlgili Haberler

Site Haritası