Son Haberler

OTOMASYON ÇÖZÜMLERİ ÜRETİYORUZ

Dev tesisler ve altyapılar, endüstri ve makine imalatçıları, ticari binalar, veri merkezleri ve ağlar ile konutlar şeklinde özetlenebilecek 5 ana kategori için entegre çözümler sunan Schneider, 177 yıllık birikimiyle; enerjinin güvenli, güvenilir, verimli, üretken ve çevreci bir şekilde kullanılmasını sağlıyor.

Dünyanın konuştuğu en önemli başlıklardan biri olan enerji ve artan talep konusu gündemdeki yerini koruyor. önümüzdeki 25-30 yıl içerisinde şu an tüketilen enerjinin iki katına ulaşacak enerji ihtiyacı, bu alana dair yatırımları ve çözüm projelerini daha da önemli hale getiriyor. çevreyi kirletmeyen, daha az sera gazı salınımını gerçekleştiren, yenilenebilir enerji kaynakları üzerine yoğunlaşan yatırımların aynı zamanda mevcut kurulu sistemlerde gerçekleştirilecek enerji verimliliği ile daha hızlı bir geri dönüş sağlaması hayati bir önem taşıyor. Bu alanda güçlü Ar-Ge çalışmaları yaparak, 100’ü aşkın ülkede akıllı elektrik ve otomasyon yönetimini geliştiren Schneider Electric, verimlilik ve enerjide tasarruf alanında önemli faaliyetler yürütüyor. 5 ana kategoride enerji çözümleri sunun markanın çalışmalarını Schneider Electric Orta Asya Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Keçiciler’e sorduk:

Schneider Electric‘in dünya markası haline gelişini özetlemek gerekirse neler söylersiniz?
1836 yılında demir-çelik sanayiyle piyasalardaki yolculuğuna başlayan ve 19. yüzyılda ağır makine ve gemi inşası sektörlerine yönelen Schneider Electric, 20. yüzyılda elektrik ve otomasyon yönetimine geçiş yaptı. 177 yıllık bir geçmişi arkasında bırakan ve bugün 100‘den fazla ülkede faaliyet gösteren Schneider Electric, 5 ana pazar için sunduğu entegre çözümlerle kendisini enerji yönetiminde global bir uzman konumuna taşıdı.

Faaliyetleriniz hakkında bilgi verir misiniz?
Schneider Electric olarak, herkesin daha az kaynak kullanarak daha fazla üretme arayışında olduğu günümüzde enerjiyi gözle görülür hale getirmek ve tüketimini optimum düzeye çıkaracak araçları sunmak üzere faaliyet gösteriyoruz. Tesisler ve Altyapılar, Endüstri ve Makine İmalatçıları, Ticari Binalar, Veri Merkezleri ve Ağlar ile Konutlar şeklinde 5 ana kategori için entegre çözümler sunuyoruz. Enerjinin güvenli, güvenilir, verimli, üretken ve çevreci bir şekilde kullanılması için çalışıyoruz. Enerji sektöründe elektriğin üretilmesini takiben, trafolardan başlayarak enerjinin her alanda yönetilmesi, izlenmesi ve kullanıcıya iletilmesine kadar geniş bir yelpazede ürün ve sistemlere sahibiz.

VERİMLİLİK PROJELERİMİZLE YüZDE 30’LUK ELEKTRİK TASARRUFU SAĞLIYORUZ

Hangi alanlarda, ne tür projelerle öne çıkıyorsunuz?
Gezegenimizde tüketimi en hızlı artan enerji türü, elektrik. Endüstride harcanan enerjinin yüzde 17’sini ticari binalar, yüzde 50’sini konutlar, yüzde 38’ini ise elektrik harcamaları oluşturuyor. Schneider Electric olarak, enerji ve alt yapı, endüstri, konut ve bina pazarlarında uyguladığımız teknolojik ve yenilikçi enerji verimliliği prosesleriyle yüzde 30‘a varan önemli oranda tasarruf elde edilmesini sağlıyoruz. Akıllı Şebeke çalışmalarımız kapsamında verimli, esnek ve güvenli operasyonlar için eksiksiz bir hizmet ve çözüm portföyü sunuyoruz. Enerji Verimliliği Danışmanlık Şirketi sıfatıyla müşterilerimiz için bize ait bir know-how ile enerji yönetim danışmanlığı veriyoruz.

100 üLKEDE 140 BİN çALIŞAN

Kaç ülkede, kaç kişiyi istihdam ediyorsunuz?
100‘den fazla ülkedeki varlığımız ve 140 binden fazla çalışanımızla enerji yönetimi alanında dünya çapında bir uzman olarak faaliyet gösteriyoruz.

Dünyadaki pazar payınız hangi seviyelerde?

Yukarıda saydığımız 5 ana iş dalında ilk 3 sıra içerisinde yer aldığımızı belirtirken, Güç sistemleri, Orta Gerilim sistemleri ve Veri Merkezi sistemlerinde ilk sırada, İç Tesisat sistemlerinde ikinci sırada yer aldığımızı da vurgulamak isteriz.

Markanın, en başarılı olduğu ülke neresi?

Kuzey Amerika, Asya&Pasifik, Avrupa ve Diğer ülkeler olarak dört ana coğrafyada eşit ağırlıklı olarak yer alan operasyonlarımıza göre değerlendirecek olursak hızlı kalkınan BRIC ve Türkiye’nin yer aldığı diğer ülkeler coğrafyasında kalkınmanın dinamizmini iyi değerlendirdiğimizi, krizden çıkan K.Amerika ve krizin devam ettiği Avrupa coğrafyasında yeni iş olanaklarını iyi değerlendirerek pozitif yönde katkı sağladığımızı ve Asya&Pasifik bölgesine olan yatırımlarımızın verimliliğimizi arttırdığını göz önüne alırsak, “her coğrafyada başarılıyız” demek daha doğru olur.

TüRKİYE’DEKİ üRETİM VE İHRACAT üSSü: GEBZE, MANİSA, çİĞLİ

Türkiye‘de çalışmalarınız hakkında bilgi verir misiniz?
Türkiye’de 3 ana üretim merkezimiz, 2 bin çalışanımız ve 200’e yakın yerel iş ortağımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türkiye’nin dört bir yanındaki satış ofislerimizle birçok sektöre hizmet ederken, ülke ekonomimize ve istihdama katkı sağlıyoruz. üretim ve ihracat üssü haline getirdiğimiz Gebze, Manisa ve çiğli’deki fabrikalarımızla elektrik dağıtım ve iç tesisat sistemlerinde pazarlara en yenilikçi ürünleri sunuyoruz. Bu üç fabrikada tüm dünya pazarı için üretim yapıyor; ürünlerimizi birçok Avrupa ülkesinin yanı sıra Kuzey Afrika’dan Güney Amerika’ya, Avrupadan Orta Asya ve Uzakdoğuya kadar uzanan çok geniş bir coğrafyaya ihraç ediyoruz. Global bir üretim merkezi olan Manisa Fabrikamız, sunduğumuz çözümlerin birebir uygulandığı en önemli referansımız. Güneş panelleriyle enerjisini güneşten alan fabrikamıza yapılan yatırım ve bu sayede yaratılacak istihdamla Türkiye ekonomisine değer katmayı amaçladık. Ayrıca sürdürülebilir yaşam ve yeşil çevreye sağlayacağımız olumlu katkılardan dolayı memnuniyet duyuyoruz. Manisa fabrikamızın ulaşmış olduğu kapasite bize yeni yatırımlarımızı gündeme alma vaktinin geldiğini hatırlatıyor. Türkiye’nin geleceğine olan inancımızla yatırımlarımızı gerçekleştiriyoruz ve gerçekleştirmeye devam edeceğiz.

Schneider geçen yılı genel olarak nasıl kapattı?
2012 yılında global ciromuz 24 milyar Euro tutarında gerçekleşti.

Bu yılki hedefleriniz nelerdir?
Bu yıl Orta Asya ülkelerinde çözüm odaklı yaklaşımlarımızla öncelikli olarak Petrol&Gaz sektörleri, Şebeke alt yapı yatırımları ve modernizasyonu, Bina Otomasyon sistemleri ile birlikte enerji verimliliği alanlarında faaliyetlerimizi arttırma yanında hızlı kalkınan ülkelerde başlattığımız yerelleştirme operasyonlarına devam edeceğiz.

ENERJİ VERİMLİLİĞİNDE FARKINDALIK YARATMALIYIZ
Enerji yönetimi, tasarruf ve verimlilik konuları hakkınla ne tür çalışmalar yapıyorsunuz?

Enerji verimliliği umudunu büyüten en önemli kuruluşlardan biri olduğumuzu rahatlıkla söyleyebilirim. Bu umuda yönelik, hizmet verdiğimiz tüm sektörlere enerji yönetimi konusunda önderlik ediyor ve farkındalığı artıracak çalışmalara imza atıyoruz. Bu bağlamda, yeni teknolojilere ve Ar-Ge’ye verilen önemle geliştirdiğimiz bina otomasyon sistemleriyle binaları akıllı hale getiriyoruz. Başta enerji verimliliği olmak üzere, bina güvenliği de dâhil olmak üzere, bir akıllı binanın ihtiyaç duyabileceği tüm otomasyon sistemlerini tek elde buluşturan sistemler kuruyoruz. Ofisler, alışveriş merkezleri, oteller, hastaneler, üniversiteler gibi kapsamlı projelere hitap eden bu entegre sistemler sayesinde, binaya özel programlanan senaryolar hazırlayarak gerekli çözümleri sunuyoruz. Böylece Entegre Sistem çözümleri uygulanan binalarda, bu sistemin uygulanmadığı binalara göre yüzde 30 daha fazla enerji verimliliği sağlanıyor.

Schneider Electric olarak, toplumumuzda enerji verimliliği konusunda bireysel sorumluluk alma oranını artırmak üzere, her türlü yaşam alanında kullanılmak üzere son kullanıcıya yönelik geliştirdiğimiz ürünler var. Bu ürünlerle (Life Space) tüketicilerin yaşadığı ve çalıştığı alanlarda, yani yaşamlarının her anında enerjilerini en iyi şekilde kullanmalarına yardımcı oluyoruz. Daha verimli, daha konforlu ve daha güvenli yaşam alanları yaratıyor; yüksek enerji faturalarını azaltarak konforu artırıyor ve çevre korunmasına yardımcı evler yaratıyoruz.

AR-GE’DE 7 BİNİN üZERİNDE çALIŞANIMIZ VAR

Ar-Ge hakkında ne tür adımlar atıyorsunuz?
Schneider Electric olarak, her yıl dünya genelindeki ciromuzun yaklaşık yüzde 5’ini Ar-Ge yatırımlarımıza harcıyoruz. Ar-Ge departmanlarımızda, 25 ülkede 7.000’in üzerinde çalışanımız bulunuyor ve sektörümüzün yenilikçi teknoloji liderlerinden biri olmanın sorumluluğuyla faaliyet gösteriyoruz.

Sosyal sorumluluk projelerinden söz eder misiniz?
Schneider Electric olarak, dünyanın gidişatını görüyor, geleceğin en büyük sorunu olacak kaynak yetersizliğine karşı sorumluluk alıyoruz. Dünyanın sürdürülebilirlik yolunda en önemli çıkış kapısının ise enerji verimliliği olduğuna inanıyoruz. çünkü küresel ısınma gerçeğini dikkate aldığımızda tüketimi azaltmanın en önemli tedbir olduğunu görüyoruz. Enerji alanında yaptığımız tüm çalışmaları çift taraflı bir sosyal sorumluluk projesi olarak görüyoruz, dolayısıyla hem gezegeni koruyoruz, hem de korumanın bize sağladığı bütçeyi gelecek nesillerin gezegeni koruyabilmesi için bilinçlenmesi adına kullanıyoruz.

Yorum yok

Yorum Yazın

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

*

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Site Haritası