Avustralya denince aklımıza hep mesafeler, uzaklıklar gelir. Dünyanın öbür ucunca bir ülke, uçakla bile gitseniz en az 24 saat sürüyor. Bu ülkeyle o kadar uzağız ki birbirimize, burada gündüzken orada gece, burada yazken orada kış. Ama şu soruyu da soralım kendimize: Küreselleşen bir dünyada coğrafi uzaklıklar gerçekten önemli midir? Küresel dünyada teknoloji, mesafeleri kısalttı. Bu da sadece ticari faaliyetlerin değil esas olarak insanlar ve toplumlar arasındaki ilişkilerin de daha kuvvetli bir şekilde gerçekleştirilmesini sağladı. Bu açıdan baktığımızda aslında Avustralya hiç de uzak değil.
Geride bırakmış olduğumuz 2015, Çanakkale Savaşları’nın da yüzüncü yılı vesilesiyle “Avustralya’da Türkiye Yılı” ve “Türkiye’de Avustralya Yılı” olarak kutlandı. Yüz yıl önce atalarımız Çanakkale’de kıyasıya savaşmışlardı. Bugün yeşiliyle mavisiyle neredeyse cennetten bir köşe olan Gelibolu Yarımadası, o zaman kan, ateş ve acıyla eş anlamlıydı. Ancak bu savaş iki ülkeyi birbirinden kopartmaktan ziyade, ulusların birbirlerini tanımasını ve bir yakınlık oluşmasını sağladı. Türkiye ile Avustralya arasındaki dostluğun tohumları işte o günlerde atıldı. Bu savaş, dünya tarihinde çok özel bir yere sahiptir. Silahlar sustuğu anda dostluk yeşermeye başladı Gelibolu Yarımadası’nda.
Turcomoney'i Seçkin Yaysat bayilerinde, D&R : http://www.dr.com.tr/Dergi/Turcomoney/Kolektif/Ekonomi-Haber/Ekonomi-is-Dunyasi/urunno=0000000370911
Dijimecmua:http://www.dijimecmua.com/turco-money/
Remzi Kitabevi, İnkılap, NT, Özdilek, Real mağazalarında satın alabilirsiniz...
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İsim *
Email *
Bir dahaki sefere yorum yaptığımda kullanılmak üzere adımı, e-posta adresimi ve web site adresimi bu tarayıcıya kaydet.
Δ
Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.