Çağımızın en büyük sorunu işsizlik. Üniversiteyi kazanmak, bitirmek yetmiyor. Aslında olay da tam üniversiteyi bitirmişken başlıyor. Büyük ve zorlu uğraş: İŞSİZLİK…
İşsiz üniversiteliler dizi seyrediyor… Üniversite mezunlarına iş olanakları tanımak amacıyla hayata geçirilen ‘İlk Fırsat Programı’ bu yıl ikinci yılına giriyor. Projeyi hayata geçiren Esas Grubu, Esas Sosyal çatısı altında başlattığı ‘İlk Fırsat Programı’yla üniversite mezunu gençlere Sivil Toplum Örgütleri’nde bir yıllığına iş olanağı sağlıyor. Esas Grubu’nun sosyal sorumluluk projesi Esas Sosyal 2017 yılı içinde 20 gence iş fırsatı verecek. Esas Sosyal Kurucular Kurulu Başkanı Emine Kamışlı, üniversitemezunları arasında işsizlik oranının yaygın olduğunu belirterek, “Eğittikçe işsiz bırakıyoruz gibi bir durum söz konusu. Biz bunun nedenlerini araştırdık. Ne yazık ki işsiz olarak evde oturan, hedefledikleri işi bulamayan bu genç insanların yüzde 88’inin psikolojik olarak kendilerini de iyi hissetmiyorlar, psikolojileri bozuluyor. Bu gençler iş bulamayınca ne yapıyor diye de baktık. Yüzde 46’sı sosyal sorunlar yaşıyor. Eğitimli gençler zamanlarının yüzde 56’sını dizi seyrederek geçiriyor. Açık, eğitilmiş beyinler neden saatlerce dizi izler?” dedi.
Öncelik Anadolu’da
İş yaşamında herkesin deneyimli kişileri işe almak istediğini belirten Emine Kamışlı, “Baktığımızda gençlerin çoğunun sorunu mezun oldukları üniversitelerin ikinci derecede üniversite olması. İş bulamıyorlar. Aralarında buldukları işi beğenmeyenler de var. Üniversiteden henüz mezun olmuş bir öğrenci nasıl deneyim kazanacak? Biz öncelikle bunu düşündük. Ve STK’larla işbirliği yaparak onların ihtiyacı olan alanlarda üniversite mezunu gençlerle buluşmalarını sağladık. Önceliği de Anadolu üniversitelerine verdik” diye anlatıyor. Geçen yıl ilk deneyimini yaşayan İlk Fırsat Programı’na katılan gençlerde yaşanılan değişimi de anlatan Emine Kamışlı, gençlerin ne yapmak istedikleri konusunda daha kararlı ve özgüven sahibi olduklarını, programa katılan 10 kişinin başka işlere başladığını söylüyor.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İsim *
Email *
Bir dahaki sefere yorum yaptığımda kullanılmak üzere adımı, e-posta adresimi ve web site adresimi bu tarayıcıya kaydet.
Δ
Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.