Son Haberler

ATAVATANDA BAĞIMSIZLIK COŞKUSU

Atavatan Türkmenistan, 27 Ekim’de “22. Bağımsızlık Yıldönümü”nü görkemli törenlerle kutladı. Başkent Aşkabat, Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov‘un da katıldığı görkemli törenlere sahne oldu. 27 Ekim 1991’de bağımsızlığını ilan eden Türkmenistan, bayram coşkusunu her yıl daha büyük ve kapsamlı etkinliklerle kutluyor. Kutlama törenleri, bu yıl daha renkliydi. Başkent Aşkabat‘taki resmi törene Bakanlar Kurulu üyeleri, diplomatik misyon şefleri, üniversite öğrencileri, resmi kurum çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kutlamalar kapsamında ülkeye yurtdışından çok sayıda yabancı heyet geldi. Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov‘un, Aşkabat‘taki Bağımsızlık Anıtı‘na çelenk koymasıyla başlayan etkinlikler, Merkez Meydan‘da düzenlenen resmi törenlerle devam etti. Savunma Bakanı Begenç Gündoğdiyev‘in, kara, deniz ve hava kuvvetleri birliklerine ait askeri birlikleri selamlamasının ardından, Türkmen milli marşı okundu ve Türkmenistan bayrağı göndere çekildi.

Törene katılan davetliler, askeri birliklerin geçişini alkışlarla izledi. Yabancı heyetlerin de katıldığı resmi kutlama töreninde Berdimuhamedov, askerleri ayakta selamladı. Askeri geçitle birlikte Hava Kuvvetleri‘ne ait uçakların gösterisi de büyük ilgi gördü. Bağımsızlık Bayramı dolayısıyla Türkmen lider Berdimuhamedov‘a, Bakanlar Kurulu üyeleri tarafından Ahal-Teke atı hediye edildi. At gösterisinden sonra ülkenin çeşitli kurumlarında çalışan insanlar meydandan geçerek, devlet başkanını selamladı.

LİDERLERDEN KUTLAMA MESAJI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov‘u Bağımsızlık Bayramı dolayısıyla kutlayan ilk liderlerden biri oldu. Gül‘ün kutlama mesajında, “Geçen 22 yıl içerisinde kardeş Türkmenistan büyük başarılar elde etti. Berdimuhamedov başkanlığında büyük sektörlerde önemli gelişmeler kaydedildi.

Türkiye, Türkmenistan ile aynı tarihi, gelenek ve görenekleri ve ortak değerleri paylaşıyor. Son yıllarda iki ülke ilişkileri başarılı bir şekilde gelişiyor. Türk işadamları, Türkmenistan‘da önemli projelere imza atarken, Türk eğitim kurumları Türkmenistan‘ın kalkınmasına faydalı olacak genç nesli yetiştiriyor. Benim, Mayıs ayında Türkmenistan‘a yaptığım ziyarette temeli atılan Uluslararası Türkmen-Türk üniversitesi hizmete açıldıktan sonra dostluk ve kardeşliğin yeni sembolü olacak” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Barack Obama, çin Devlet Başkanı Xi Jinping ve çok sayıda devlet başkanı da Gurbangulı Berdimuhamedov‘a kutlama mesajı gönderdi.

İSTANBUL’DA ATAVATAN BAYRAMI KUTLANDI

Türkmenistan’ın bağımsızlık bayramı, İstanbul’da da coşkulu bir şekilde kutlandı. Türkmenistan‘ın bağımsızlığının 22. yıl dönümü nedeniyle Wow Hotel‘de resepsiyon düzenlendi. Türkmenistan İstanbul Başkonsolosu Orazmuhammed çariyev’in ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyona İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan, çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet çalık, Fatih üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan, yabancı misyon şefleri, yerli ve yabancı işadamları ile çok sayıda davetli katıldı. Resepsiyonda konuklara ekmek ve tuz ikram ederek kapıda karşılayan Türkmenistan İstanbul Başkonsolosu Orazmuhammed çariyev, yaptığı konuşmada, iki ülke arasındaki kültürel ve sosyal ilişkilerin yanı sıra ekonomik ilişikilerin de gelişmesinin önemine değindi.

MUTLU: TüRKMENİSTAN’IN SEVİNCİNİ PAYLAŞIYORUZ

Katıldığı resepsiyonda konuşan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Türkmenistan ile kardeş olduğumuzu belirterek; “Kardeşlerimizin 22. bağımsızlık yıl dönümünü kutluyorum” dedi. Türkmenistan‘ın son yıllardaki yükselişine değinen Mutlu, iki ülkenin tarih ve kültür birliğine de dikkat çekerek, “Türkmenistan‘ın mutluluğu bizim mutluluğumuzdur” diyerek duygularını dile getirdi. Türkmenistan ezgilerinin çalındığı gecede davetlilere Türkmen pilavı ve diğer yöresel yemekler ikram edildi. Vali Mutlu, Başkonsolos çariyev tarafından kendisine hediye edilen yöresel kıyafet “Don Telpek”i de giydi.

TüRKİYE İLK TANIYAN üLKE OLDU

27 Ekim 1991 tarihinde bağımsızlığını ilan eden Türkmenistan’ı tanıyan ilk ülke Türkiye oldu. O tarihten itibaren Atavatan Türkmenistan’ın yeniden inşasında görev alan Türk firmaları, bugüne kadar milyarlarca dolarlık iş yaptı. Türkiye ve Türkmenistan arasındaki ticari ilişkiler her geçen gün daha da gelişiyor. Vizyoner Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov, akılcı politikaları ile doğalgaz kaynaklarını etkin bir şekilde kullanarak Türkmenistan’ı, Orta Asya’nın parlayan yıldızı haline getirdi.

ATAVATANA İLK YATIRIM YAPAN ŞİRKET: YİMPAŞ

Bağımsızlığını kazandıktan sonra attığı dev adımlarla Orta Asya’nın parlayan yıldızı haline dönüşen Türkmenistan, 22. Bağımsızlık Yıldönümünü gururla kutladı. Hızla büyüyen ekonomisiyle, yabancı yatırımcılar için cazibeli bir ülke haline dönüşen Türkmenistan’a dünyanın dört bir yanından yatırım geliyor. Atavatan’a ilk yatırım yapan firma unvanına sahip olan ve 1998 yılından itibaren bu ülkede hizmet veren YİMPAŞ Aşkabat Alışveriş ve Ticaret Merkezi, 2000 yılında Başkent’te ilk alış-veriş merkezini açtı. Ardından 2007 yılında Ticaret Merkezi’nin açılışı yapıldı. 48 bin m2 arazi üzerine kurulan YİMPAŞ Alış-veriş ve Ticaret Merkezi, 40 bin m2 kapalı alana sahip. Başkent Aşkabat’ın en işlek caddesinde bulunan Yimpaş Merkezleri, 10 bin m2’lik otoparkı ile müşterilerin park ihtiyaçlarını da kolayca karşılıyor.

600 personeliyle; müşteri memnuniyetini ilke edinen YİMPAŞ, bu hizmet anlayışı ile kaliteli hizmet vermenin mutluluğunu yaşıyor.

YİMPAŞ Aşkabat Alışveriş ve Ticaret Merkezi Genel Müdürü Mehmet Koç, Türkmenistan’ın yatırımlar için güvenilir bir ülke olduğunun altını çizerek; “Atavatan’da çalışmalarımız hızla devam ediyor. Türkmenistan piyasasında edindiğimiz tecrübe, birikim ve gerçekleştirdiğimiz projelerle yeni yatırım alanlarını değerlendiriyoruz. Bağımsızlığının 22. yılını kutlayan Atavatanımız Türkmenistan, uyguladığı geniş kapsamlı yatırım mevzuatıyla yatırım için güvenli bir zemin sunuyor. ülkeye yatırım yapanlar her açıdan kazançlı çıkar” diyor.

GüNDE 9 BİN MüŞTERİ ZİYARET EDİYOR

Türkmenistan’ın en modern ve eğlenceli alışveriş merkezi unvanına sahip YİMPAŞ Shopping Center; süpermarket, patiseri, züccaciye, tekstil, açık ve kapalı restoran, burger ve self-servis bölümleri ile 20 000 m2 kapalı alanda hizmet veriyor. çocuk oyun parkı ve diğer sosyal aktivite alanları ziyaretçiler için eğlence sunarken, 2. katta bulunan butik mağazalarda bulunan; Benetton, Kiğılı, Park Bravo, Cotton, Rodi, Süvari, Apple Store, NBB, Ay-Yıldız, Rodolfo Zengarini, Sarar, Karaca, Swist Time, İncity, Balizza ve Ramsey başta olmak üzere yerel ve yabancı 23 seçkin marka müşterilerle buluşuyor. Her gün yaklaşık 8-9 bin müşteri, kusursuz alış-veriş deneyimi fırsatını YİMPAŞ Shopping Center’de yaşıyor.

YİMPAŞ Alışveriş Merkezi; ürün çeşitliliği açısından A’dan, Z’ye aranılan her türlü ürünün bulunabileceği, on binlerce kalem ürünün satışa sunulduğu bir alışveriş merkezi konsepti sunuyor. Bu özelliğiyle YİMPAŞ, standartlarını tüm bölümlerinde aynı şekilde uygulayarak fiyatlandırma avantajı sağlıyor.

BANKALAR DA BURADA

18. 000 m2 kapalı alana sahip YİMPAŞ İş Merkezi, 2007 yılının Ekim ayında Bağımsızlık bayramı arifesinde açılmıştı. YİMPAŞ İş Merkezi’nde, Türk Havayolları, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, Almanya’nın Commerzbank, Dünya Bankası, Asya Kalkınma Bankası, Exxon Mobil, Petrofac ve Japonya’nın İtochu şirketleri olmak üzere toplam 95 yabancı ve yerel şirket faaliyet gösteriyor. Bu şirketlerde, yerli ve yabancı olmak üzere yaklaşık 500 personel hizmet veriyor.

“KOŞULSUZ MüŞTERİ MEMNUNİYETİ”

Müşteri odaklı hizmet anlayışıyla hizmet sunan YİMPAŞ Aşkabat Alışveriş ve Ticaret Merkezi, müşterileriyle kurduğu duygusal bağı, taviz vermediği kalite anlayışını ve gelişim hedeflerini sürekli canlı tutmayı hedefliyor. çalışanlar, müşteriler ve tedarikçileri kapsayan tüm paydaşlara, “Mükemmel Hizmet Şirketi” imajını sunan firma, bu vizyonla büyüme trendini sürdürüyor.

Yorum yok

Yorum Yazın

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

*

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Site Haritası