Son Haberler

Dövizi bırakalım, ekonomiyi konuşalım

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Symes, “Siz dolar bozdurdunuz mu?” sorusuna “Döviz tartışması yapmak yerine, ekonomi tartışmalıyız. Sonucu değil nedenleri ele almalıyız” yanıtını verdi

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran-Symes, katıldığı bir konferansta kendisine yöneltilen ‘Döviz bozdurdunuz mu’ sorusu üzerine, tartışmanın bütün yönleriyle ele alınması ve döviz değil, ekonomi tartışması yapılması gerektiğini söyledi. Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) tarafından düzenlenen 14. Girişimcilik Günleri’nin açılışı Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Açılışa katılan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran-Symes, iş hayatındaki tecrübelerini paylaştı, iş hayatına atılacak gençlere tavsiyelerde bulundu. Kendisini hiçbir zaman iş kurmakla sınırlandırmadığını, kurum içi girişimciliğin de çok önemli olduğunu anlatan Başaran-Symes, bugün başarılı birçok kurumun, içinde girişimcilik ruhu olan birçok profesyoneli barındırdığını dile getirdi. 32 yılı bir kurumda geçirmiş kariyeri bulunduğunu kaydeden Başaran-Symes, değişik ülkelerden yöneticilerle çalıştığını, sadece Türkiye’de değil Avrupa’da da yöneticilik yaptığını, Avrupa’daki yönetim kurulu üyeliği döneminin önemli bölümünde tek başına kadın olarak görevde bulunduğunu söyledi. Başaran-Symes, “Kadın konusunda yukarılara çıktıkça yalnızlığı iyi bilen bir arkadaşınızım” dedi. Son 2 yıldır TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı olduğunu anımsatan Başaran-Symes, 1971 yılında kurulan TÜSİAD’in 45 yıldır iş dünyasının örgütü olduğunu ve Anadolu ile de çok ciddi işbirliği yaptıklarını kaydetti. TÜSİAD’da “girişimcilik yuvarlak masası” bulunduğunu belirten Başaran-Symes, inovasyon odaklı, bilgi hedefine doğru bir girişimciliği desteklediklerini ifade etti.

‘Yeni dünyanın para birimi, hız’

Yeni dünyanın para biriminin aslında “hız” olduğunu anlatan Başaran-Symes, vakit kaybetmeden bilgi üreten, teknoloji üreten, Ar-Ge, inovasyon odaklı bir bilgi toplumu hedefine yoğunlaşmak gerektiğini bildirdi. Üniversitelerin bu konudaki katkısının son derece önemli olduğunu dile getiren Başaran-Symes, “Aydın, donanıma sahip, özgür düşünceli bireyler aslında faydalı bir girişimciliğin en kıymetli ayakları. Kuşkusuz bu hedeflerin en büyük tetikleyicisi de girişimci ruhu. Bunların, 21’inci yüzyılın vazgeçilmez yapı taşları haline geldiğini görüyoruz. Eğitim sürecindeki sizlerdeki sorgulama dürtüsünü şayet araştırmaya, yaratıcılığı inovasyona, ataklığı ise girişime dönüştürdüğümüz an şüphesiz Türkiye’nin rekabet gücü çok artacak.” ifadelerini kullandı.

‘Sorunu değil, nedenleri tartışmalıyız’

Bir öğrencinin, “Dolarla ilgili ne düşünüyorsunuz, siz dolar bozdurdunuz mu?” sorusu üzerine Başaran-Symes, “Benim Londra’da oğlum okuyor. Oğlumun okul taksitini Türk lirası ile ödeyemem, pound almam lazım. Bu tartışmayı bütün yönleriyle yapmak lazım. Biz ekonomi tartışmalıyız döviz tartışması yapmak yerine, sonucu değil nedenleri tartışmalıyız.” diye konuştu.

Yorum yok

Yorum Yazın

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

*

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

İlgili Haberler

Site Haritası