Son Haberler

Dünyanın en iyi aşığının anısına…

Uluslararası İç Denetçiler Enstitüsü adına bizlerle birlikte olan, destek veren, her zaman yanımızda duran ve Enstitümüzün gelişiminde değerli emekleri olan  Giovanni Grossi’nin yakın bir zaman öncesi vefat ettiğini öğrendim. 30 yıllık bir dostluğumuz vardı, zaman zaman haberleşirdik. Faaliyetlerimizi yakından takip eder, başarılarımızdan gurur duyar, mutlu olurdu.

-Aşkla adanmış hizmetlerle dolu bir hayat bırakarak aramızdan ayrılan sevgili Giovanni gibi dünyanın en iyi aşığını tanımak, ülkemde mesleğimin geleceği için yoldaşlık yapmak hayatın bana değerli bir armağanı oldu. Emekleri ve yoldaşlığı ile meslek ailemizin gönüllerinde daima yaşayacak olan değerli meslek insanı Giovanni Grossi’nin bize yıllar önce gönderdiği mesaj derslerle doluydu. Ruhu şad olsun…

Enstitümüzün kuruluş sürecinde ilk adımın atıldığı İstanbul buluşmasında IIA – Uluslararası İç Denetçiler Enstitüsü adına bizlerle birlikte olan, destek veren, her zaman yanımızda duran ve Enstitümüzün gelişiminde değerli emekleri olan  Giovanni Grossi’nin yakın bir zaman öncesi vefat ettiğini öğrendim.

30 yıllık bir dostluğumuz vardı, zaman zaman haberleşirdik. Faaliyetlerimizi yakından takip eder, başarılarımızdan gurur duyar, mutlu olurdu. Tarifi mümkün olmayan duygular içinde, sözün bittiği anda, emekleri ve yoldaşlığı ile meslek ailemizin gönüllerinde daima yaşayacak olan değerli meslek insanı Giovanni Grossi’nin anısına, 2012 yılında, Enstitümüzün 17. Kuruluş yıldönümü vesilesiyle gönderdiği mesajını paylaşıyorum.

GROSSI’NİN MESAJI

“Aradan çok vakit geçmiş gibi görünse de, 17 yıl çok hızlı geçti. IIA (Uluslararası Enstitü) bünyesinde çalışan herkesin bu güzel gelişmeden ötürü gurur duyması gerekiyor. Bunu sizler başardınız. Ancak, enstitünün önümüzdeki dönemde karşı karşıya kalacağı zorlukları iyi yönetmeniz gerekecektir. Bu tür gönüllü organizasyonların karşı karşıya kaldıkları bazı geçiş dönemleri vardır. Aynı insanlarda olduğu gibi bizler bu dönemi “Buluğ çağı” diye adlandırırız. Sizler için en büyük zorluk ise eski alışkanlıklarınızdan vazgeçmeye başlayıp, bugünlere gelmekte önemli rol oynayan köklerinizi ve değerlerinizi kaybetmeden, bağımsız bir şekilde yeni bir yapı altında yolunuza devam etmektir. Bunu gerçekleştirmede liderlik edebilirseniz önünüz gökyüzü kadar açık olacaktır. O günler iç denetim mesleği için oldukça önemli günlerdi. Temmuz 1995’te Paris’te düzenlenen konferansa sizlerin de katılıyor olması Avrupa’da bazı şeylerin değişeceğinin habercisi gibiydi…

PROFESYONEL GELİŞİM OLMADAN BİR MESLEK HİÇ BİR ZAMAN HAYATTA KALAMAZ

Sizin göstermiş olduğunuz istekli ve belki delicesine tavır, IIA (Uluslararası Enstitü’nün) hali hazırdaki sınırlarını zorlayabileceğinin bir göstergesi idi. Bunu bilmenizi isterim ki, IIA (Uluslararası Enstitü) içinde Türkiye’nin Avrupa dışında kaldığına inanan bir sürü kişinin kafasındaki bu fikri değiştirmesine vesile oldunuz ve Türkiye’yi Avrupa’nın bir parçası olduğuna inandırdınız. Profesyonel gelişim olmadan bir meslek hiç bir zaman hayatta kalamaz ve gelişemez. Gelişimi lokal olarak sağlamaya çalışmak bazen çok uzun sürebilir ve maliyetli olabilir. IIA (Uluslararası Enstitü’de) çalışan birçok istekli ve motive kişinin koordinasyonu sayesinde, dünyanın birçok bölgesinde bulunan çalışanlar bilgiye ulaşabiliyor ve eksikliklerini giderebiliyorlar. Ben bu işleri yapmayı çok seviyorum. Karşılıksız yapmak adına değil. Çünkü bunun bir karşılığı olduğunu biliyorum. Hayatımın bu döneminde, insanların gözlerinde gördüğüm ışık ve kendileri ile paylaştığım birikimlerim, kendimi genç hissetmemi sağlıyor. Yaptıklarımla ilgili haz duymamım en güzel yolu bu olsa gerek…”

AŞKLA ADINMIŞ HİZMETLERLE DOLU BİR HAYAT

Mesajından anlaşıldığı gibi ardında aşkla adanmış hizmetlerle dolu bir hayat bırakarak aramızdan ayrılan sevgili Giovanni, katıldığımız uluslararası mesleki toplantılarda da kendini “The best latin lower” olarak ifade ederdi.

Dünyanın en iyi aşığını tanımak, ülkemde mesleğimin geleceği için yoldaşlık yapmak hayatın bana değerli bir armağanı oldu…

Sevgili Giovanni’nin anısına kaleme aldığım yazımı, değişim ve dönüşüm sürecinde tüm kurumlar için ilham vereceğini düşündüğüm ifadeleri ile tamamlıyorum.

EN BÜYÜK ZORLUK, ESKİ ALIŞKANLIKLARIMIZDAN VAZGEÇMEYE BAŞLAMAK

Değerli meslek insanı, organizasyonların karşı karşıya kaldıkları bazı geçiş dönemleri olduğunu, insanlarda olduğu gibi bu dönemin “Buluğ Çağı” diye adlandırıldığını, bu süreçte en büyük zorluğun ise eski alışkanlıklarımızdan vazgeçmeye başlayıp, bugünlere gelmekte önemli rol oynayan köklerimizi ve değerlerimizi kaybetmeden, bağımsız bir şekilde yeni bir yapı altında yolumuza devam etmek olduğunu, bunu gerçekleştirmede liderlik edebilirsek önümüzün gökyüzü kadar açık olacağını ifade eden sözleriyle zihinlerimizde ve gönüllerimizde rehberliğini sürdürecek…

Ruhu şad olsun!

Ali Kamil UZUN

Türkiye İç Denetim Enstitüsü Kurucu ve Onursal Başkanı

uzun@turcomoney.com

 

Yorum yok

Yorum Yazın

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

*

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

İlgili Haberler

Site Haritası