12 Haziran’daki genel seçimlerle belirlenecek Hükümet’i can yakıcı sorunlar bekliyor. Neler bunlar? En başta beraberinde birçok sosyal sorunu da getiren işsizlik sorunu var. Yılın ilk çeyreğinde 22 milyar doları aşan ve giderek tırmanışını sürdüren cari açık riski de giderek büyüyor. Başka? TURCOMONEY yazarlarının bu konudaki analizlerini oldukça önemli. JCR Avrasya Başkanı Orhan ökmen, İktisadi Araştırmalar Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ahmet İncekara, Orka Grup Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, Takasbank eski Genel Müdürü Dr. Emin çatana Türk ekonomisinin mevcut durumunu, temel sorunları ve çözüm önerilerini muhteşem analizlerle kaleme aldı. ‘Ekonominin temel problemler nasıl çözülür sorusunun cevabını merak ediyorsanız, bu uzmanların değerlendirmelerini mutlaka okuyun.
Türkiye’nin sorunları fazla ama çözümü imkansız değil. İşte bu noktada ekonomide ve siyaset cephesinde huzur ve barış ortamına ihtiyaç var. Siyasi ve ekonomik istikrar “olmazsa olmaz”ların başında geliyor. Fakat tüm sıkıntılarımıza rağmen ekonominin her alanında büyük başarılara tanıklık ediyoruz. İşte çarpıcı bir örnek: Akfen Holding… Türkiye’nin lider şirketleri arasında yer alan bu kuruluş, hepimizi gururlandıran başarılara imza atıyor… öyle böyle değil, uluslararası arenada kabul gören başarılar bunlar. Enerji sektöründeki dev yatırımlar denildiğinde ilk akla gelen Afken oluyor. Uluslararası standartlarda havaalanları yapımından söz edildiğinde akla gelen yine Afken. Turizm sektöründe hızlı bir büyüme göstererek birbiri ardı sıra oteller açan da yine Afken… Peki bunun sırrı ne? İşte bu sorunun cevabını, Afken Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın’ın arkadaşımız Hülya Deniz’e anlattıklarını okuyunca öğreneceksiniz. Biz bu keyifli ve önemli söyleşiyi okuyunca gururlandık. Eminim siz de okuyunca, gururlanacaksınız.
Ekonominin tepesinde muhteşem kadınlar… Kadınlarımız artık sadece evde, bahçede, tarlada, fabrikada işçi rolüyle değil, yönetimde ve iş dünyasında da söz sahibi. O kadar ki; kadınlarımızın yönettiği kurumlar başarıdan başarıya koşuyor, sahibi oldukları firmalar dünya devleriyle yarışıyor. İşte size iki muhteşem örnek: Koton’un patroniçesi Gülden Yılmaz’ın başarısı Türkiye’nin sınırlarını çoktan aştı. O artık uluslararası arenada tanınan başarılı bir işkadını. Ve bir başka başarılı isim Gülferi Yıldırım öğün… Bugün eğer göz sağlığı denildiğinde akla Dünyagöz Hastanesi geliyorsa, eğer Dünyagöz’ün başarıları Avrupa’da, Balkanlar’da, Orta Asya’da, Orta Doğu’da konuşuluyorsa bunda hiç kuşkusuz İcra Kurulu üyesi Gülferi Yıldırım öğün’ün çok büyük payı ve emeği var. Bu iki muhteşem kadın, başarılarının sırrını Yazı İşleri Müdürümüz Cesur çaça’ya anlattı. Patron veya üst düzey yönetici konumundaki bu başarılı hanımefendilerin inanılmaz hikayelerini oldukça çarpıcı söyleşilerle sizlerle paylaşıyoruz.
Türkiye, dünyanın “Eğitim üssü” olmalı… Türkiye eğer dünyanın en gelişmiş 10 ülkesi arasına girmek istiyorsa, bu sadece sanayideki kalkınma, üretim ve ihracat patlaması ile olmaz. Eğitimde de ciddi bir devrime ihtiyacımız var. Bugün eğitim sektörünün dünyadaki hacmi 300 milyar doların üzerinde. Amerika, İngiltere, Fransa, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda ve diğer gelişmiş ülkeler, dünyanın hemen her yerinden on binlerce öğrenciyi çekiyor. Peki bu dev pastadan Türkiye’nin payı ne kadar? Hemen söyleyeyim. Yok denecek kadar az. Yazarımız Prof. Dr. Ali Rıza Büyükuslu bu konuyu büyüteç altına aldı ve Türkiye’nin “Eğitim üssü” olması için ne yapılması gerektiğini çarpıcı bir analizle inceledi. Hepinize sağlıklı ve bol kazançlı bir ay diliyoruz…
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İsim *
Email *
Bir dahaki sefere yorum yaptığımda kullanılmak üzere adımı, e-posta adresimi ve web site adresimi bu tarayıcıya kaydet.
Δ
Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.