Fenerbahçe‘yi 1980‘lerden günümüze kadar kurumsal boyutuyla analiz eden kitapta; Fenerbahçe’deki yönetsel, ekonomik ve sosyolojik değişim anlatılıyor.
1980 ve 1990‘lar, Fenerbahçe ve Fenerbahçeliler için oldukça zor geçen dönemlerdi. Her yıl büyük hayaller, büyük vaatler ve transfer şampiyonluklarıyla başlayan sezonlar genellikle kısa sürede hüsrana dönüşüyor, arada bir gelen şampiyonluklar ise bu hüsranların yarattığı tahribatı gidermekten uzak kalıyordu. İstikrarsızlık, adeta Fenerbahçe‘nin yazgısı haline gelmişti. “Ne olacak bu Fenerbahçe‘nin hali!” cümlesinin ülkemizdeki en popüler söylemlerden birisi haline gelmesine neden olan bu süreç, Fenerbahçe‘nin kurumsal yapısı üzerinde de onarılması güç yaralar açmıştı.
Fakat, 2000‘li yıllarla birlikte Fenerbahçe‘yi geçmişte önemli kurumsal ve sportif başarısızlıklara sürükleyen uygulamaların giderek terk edildiği, zihniyet yapısından, kurumsal kimliğine kadar şaşırtıcı ve çok boyutlu değişimlerin yaşandığı görülüyor. Bu çalışma; Fenerbahçe‘nin 1980 ve 1990‘lı yıllarda içinde bulunduğu sorunlardan hareketle, 2000‘li yıllarla birlikte yaşamaya başladığı değişim ve dönüşümü tüm boyutlarıyla ortaya koyuyor ve bir anlamda 1980‘lerden günümüze kadar olan yakın geçmişine ayna tutuyor.
çalışmada, Fenerbahçe örneğinden hareketle kulüplerin kurumsallaşma ve denetim yapılarına yönelik çeşitli analizler ve kurumsallaşma uygulamalarının geliştirilmesine yönelik öneriler de yer alıyor.
Kitapta; Cengiz çandar, Dr.Mahfi Eğilmez, Altan Tanrıkulu, Uğur Meleke ve Selçuk Yula‘nın önsöz‘leri bulunuyor. Kitap için önsöz yazan gazeteci Cengiz çandar, “Fenerbahçe ile ilgili bugüne kadar yazılmış, en önemli, en kapsamlı, en ciddi ve en öğretici kitap”, ekonomist Dr.Mahfi Eğilmez, “Yurtsever’in bu son derece ilginç ve aydınlatıcı kitabının Fenerbahçeliler kadar, rakip kulüplere gönül vermiş olanların da ilgisini çekeceğini sanıyorum”, gazeteci Altan Tanrıkulu, “Analitik bakış açısını, taraftarlıkla birleştiren saygı duyulacak bir çalışma” gazeteci Uğur Meleke, “Bu eser, 50 yıl sonra geriye dönüp ’Türk futbolu bugünlere nasıl geldi?’ sorusuna cevap arandığında dahi bir başvuru kaynağı olma özelliğini sürdürecektir” ve köşe yazarı Fenerbahçeli eski futbolcu Selçuk Yula da “Ciddi bir araştırma, analiz ve emeğin ürünü olarak ortaya çıktığı anlaşılan bu kapsamlı çalışma, Fenerbahçe’nin 1980 sonrasındaki dönemine ilişkin çok değerli ve aydınlatıcı bilgiler veriyor” ibarelerini kullanıyor.
Caretta Yayınevi tarafından yayımlanan eser hakkında http://www.fenerbahcekitap.com adresinden daha detaylı bilgi alınabilir.
Başta D&R, Remzi, Kabalcı ve Nezih kitabevleri olmak üzere tüm kitapevlerinde bulunabilen kitabın, idefix.com, kitapyurdu.com gibi internet kitabevleri ve Fenerium’lardan temin edilmesi mümkün.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İsim *
Email *
Bir dahaki sefere yorum yaptığımda kullanılmak üzere adımı, e-posta adresimi ve web site adresimi bu tarayıcıya kaydet.
Δ
Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.