Öğrencilerimize öncelikli olarak, risk alarak yenilik yapmayı, öğretmek gerekiyor. Hızla gelişen teknoloji ve değişen yaşam koşulları sayesinde daha çok icat edecek ve üretecek gençlere, bireylere ihtiyacımız bulunuyor.
Dünyada ve Türkiye’de girişimciliğin öneminin gitgide arttığı bugünlerde, üniversitelerin öğrencilerine girişimcilik özellikleri kazandırmak ve iyi bir girişim kurmanın inceliklerini anlatmak üzerine yaptığı çalışmalardan birine ev sahipliği yapmak bizler için oldukça onur vericidir.
Girişimcilik, geçmişten günümüze ülkelerin ekonomik refah seviyelerini belirleyen önemli bir kavram olarak ortaya çıkıyor. Girişimci bireyler, kendilerine yeni çalışma ortamları yaratırken aynı zamanda farklı çevrelere de fayda sağlayarak ülke çatısı altındaki her bireye de farklı seviyelerde hizmet etmiş oluyorlar. Girişimciliğin yüksek olduğu ülkelerde, istihdam artarken eğitim seviyeleri ve toplumun genel refahı da ciddi derece artış gösteriyor. Bu nedenle girişimcilik, devletin organlarının ve üniversitelerin iş birliği içinde çalışmasını gerektiren yegane kavramlardan biridir.
RİSK ALARAK YENİLİK YAPMAK
Girişimcilik eğitimleriyle, öğrencilerimize farklı bir bakış açısıyla bakma ve bakarken görüp tespit edilen fırsatları değerlendirme sürecini öğretmek bizlerin en önemli görevidir. Öğrencilerimize öncelikli olarak, risk alarak yenilik yapmayı, etraflarına her bir fırsatı ve eksikliği fark edecek düzeyde duyarlı bakmayı öğretmek gerekiyor. Unutulmamalıdır ki, Amerikan Patent Dairesi Başkanı, Charles Duell “Artık yeni hiçbir şey yok. İcat edilebilecek her şey icat edildi.” diyeli 115 yıl oldu. Bu safhada insanlık, kendi yaşam sürecinin en hızlı gelişmelerine şahit oldu. Günümüzde hızla gelişen teknoloji ve değişen yaşam koşulları sayesinde daha çok icat edecek ve üretecek gençlere, bireylere ihtiyacımız bulunuyor.
SAKIN MARKA DEYİP GEÇMEYİN!
Girişimcilik ancak markalaşma ile asli başarıya ulaşır. Markalaşma bir kültürdür. Marka dediğimiz kavramın sadece bir ürün logosu ya da bir kutunun üzerindeki amblemden ibaret olmadığını artık hepimiz biliyoruz. Marka deyip geçmeyin sakın… Yurtiçinde ya da yurtdışında marka olabilmiş, ürününü tanınmış ve güvenilir bir marka haline getirmiş irili ufaklı tüm firmalar, kendilerinden kat kat fazla üretim hacmi ve istihdamı olan ama markalaşamamış firmalardan çok daha yüksek kar marjları elde edip, sadece markaları üzerinden büyük bir artı değer yaratmış oluyorlar. Bu farkı yaratan şey ise, kalite ve güvenilirlik konularında kendini ispatlamış bir marka yaratabilmekte yatıyor.
Markalaşma kültürü, tüm kurumsal stratejilerinin bir bütün olarak ürüne odaklanması sonucu oluşur. Bu anlamda markalaşma kültürü, markalaşma stratejilerinin bir toplamıdır. Kalite, yönetim, pazarlama, finans, müşteri ilişkileri stratejileri bir bütün olarak bir markayı yaratır. Markalaşma ve bir marka kültürü yaratmak görüldüğü kadar kolay değildir. Gittikçe globalleşen pazarlarda marka olmak daha da zorlaşıyor.
MARKALAR GLOBALLEŞMEK ZORUNDA…
Artık markalar istemeseler de globalleşmek zorundadırlar. Her web sitesi olan marka, dünyanın her yerinden tüketicinin ilgi, beğeni ve eleştirisine açık hale geldi. İstediği takdirde, ürünlerini dünyanın her yerine satması için önünde hiçbir engel yoktur. Özetle, birbirimize ve bilgiye bağlı olduğumuz bu yeni dünyada her marka globaldir. Rekabet koşulları gereği pek çok marka, bir süre sonra rekabetin yoğun yaşanmadığı ve global markaların henüz girmediği daha bakir pazarlara da yönelmek zorundadır.
Global pazarlarda markalar esnekliğe sahip olmak gerekir. Örneğin Google’ın logosu lokal kültüre göre renkten renge, şekilde girer. Pepsi, Arjantin’de İspanyolca telaffuza daha uygun olduğunu öne sürerek adını “Pesci” olarak değiştirmiştir. Artık markalar asla taviz vermem, değiştirmem deme lüksüne sahip değildirler.
Girişimci ruhlar markalaşmanın önemini bilirler. Verdikleri hizmet, sattıkları ürün, yarattıkları konsept bir marka olmadan başarılı olamayacaktır.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İsim *
Email *
Bir dahaki sefere yorum yaptığımda kullanılmak üzere adımı, e-posta adresimi ve web site adresimi bu tarayıcıya kaydet.
Δ
Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.