İSTANBUL (AA) – İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İHBİR) Üyesi Ahmet Ergin Okandeniz, Türkiye'de buğday üretiminin tüketimi karşıladığını belirterek, un ve yağ sektörlerinde kaliteli üretimiyle Türkiye'nin dünya standartlarına ulaştığını bildirdi.
İHBİR'den yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen, aynı zamanda Okandeniz Un ve Gıda Yönetim Kurulu Başkanı da olan Okandeniz, firma olarak geçen yıl 66 bin ton yağlı tohum kirim işlemi, un tarafında ise 72 bin ton yaptıklarını belirtti.
Lüleburgaz'daki üç tesiste 100'ün üzerinde kişiyi istihdam ettiklerini aktaran Okandeniz, yılda 13 ülkeye ihracat yaptıklarını kaydetti.
Cirolarının yüzde 30'unu ihracatın oluşturduğunu aktaran Okandeniz, markalı üretim yapacaklarını ve bunun için patent aldıklarını bildirdi.
Okandeniz, "Önümüzdeki yıl en önemli yatırımlarımızdan biri de atıl kapasiteleri faaliyete geçirmek olacak. Okandeniz olarak, sürekli değişen dış dünyaya teknoloji ve küresel rekabet olarak uyum sağlama amacındayız." değerlendirmesini yaptı.
Türkiye'de buğday üretiminin tüketimi karşıladığını belirten Okandeniz, şunları kaydetti:
"Un ve yağ sektörlerinde kaliteli üretimiyle Türkiye, dünya standartlarına ulaştı. Her kalitede üretim yapabiliyoruz. Sektör olarak şu an dünyaya satamayacağımız ürün yok. İhracat, dışarıdan tedarik edilen ürünün işlenerek satılmasından sağlanıyor. Sanayici ve ihracatçının bu dönemde en büyük sıkıntısı finansa erişim, bu sorunun acil bir şekilde çözülmesi gerekiyor. Bizlere gerekli imkan sağlanırsa hedeflerimize ayakları sürterek değil, koşarak gideriz."
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İsim *
Email *
Bir dahaki sefere yorum yaptığımda kullanılmak üzere adımı, e-posta adresimi ve web site adresimi bu tarayıcıya kaydet.
Δ
Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.