Son Haberler

İşte Amerika’nın “En İyi” işvereni

Hamdi Ulukaya’nın şirketi, Great Place to Work® sertifikası kazandı. ABD gıda pazarının en büyük oyuncularından biri haline gelen Chobani, bu kez iş yeri kültürü ile örnek gösterilen şirketler arasına girdi. Great Place to Work® organizasyonu tarafından çalışanlar arasında yapılan kapsamlı araştırma sonucunda Chobani, “En İyi İşveren” sertifikasına layık bulundu.

Chobani, sertifika duyurusu ile birlikte çalışanlarına sunduğu özel koşullara bir yenisini daha ekledi ve Amerika’da yasal zorunluluğu bulunmayan ücretli doğum izni uygulamasını hayata geçirdi. 6 haftalık ücretli doğum izninden hem anne hem de baba faydalanabiliyor. Uygulama, yalnızca doğum değil evlat edinme ve koruyucu ailelik durumlarını da kapsıyor.

Türkiyeli girişimci Hamdi Ulukaya’nın kurduğu ABD merkezli yoğurt devi Chobani, alanında küresel otorite olan bağımsız Great Place to Work® organizasyonundan sertifika almaya hak kazandı. Topluma ve çalışanlarına destek olmayı kuruluş ilkeleri arasında gören Chobani, aynı zamanda yeni ücretli doğum izni politikasını da müjdeledi.

Chobani’de çalışmak gurur veriyor

Yapılan işten duyulan gurur, güven, kurum kültürü ve iş güvenliği gibi çok çeşitli kriterlerin değerlendirildiği Great Place to Work araştırması sonucunda Chobani, şirket çalışanları tarafından yüzde 85 gibi yüksek bir oranla “En İyi İşveren” olarak gösterildi. Araştırmaya katılan Chobani çalışanlarının yüzde 93’ü “Başkalarına burada çalıştığımı söylemekten gurur duyuyorum” dedi.

Hem anneye hem babaya 6 hafta ücretli doğum izni

Chobani, “En İyi İşveren” sertifikası haberini duyururken aynı zamanda çalışanlarına yeni bir müjde verdi. Yılbaşından itibaren fabrika çalışanlarından tepe yöneticilere kadar tüm Chobani personeli, Amerikan yasalarınca zorunlu tutulmayan ücretli doğum izninden faydalanacak. 6 haftalık ücretli izin hakkı, annelerin yanı sıra babalar için de geçerli olacak. İzin politikası, yalnız yeni bebek sahibi olan anne-babaları değil evlat edinenleri ve koruyucu aile olarak çocuk bakımı üstlenenleri de kapsayacak.

Hamdi Ulukaya: Gerçeği oğlum sayesinde gördüm

Chobani’nin kurucusu ve CEO’su Hamdi Ulukaya konuya ilişkin “Yeni dünyaya gelen oğlum, Amerika’da çalışanların büyük çoğunluğunun çocuk sahibi olduklarında ücretli izin imkânı bulamadıkları gerçeğini görmemi sağladı. Özellikle de fabrika işçileri bu konuda büyük sıkıntı yaşıyor. Bunun değişmesi şart ve Chobani’nin de bu değişimin bir parçası olması gerekiyordu.” dedi.

Chobani seçim gündeminden bir adım önde

Anne-babalar için ücretli doğum izni, son dönemde Amerika’da en çok tartışılan konular arasında. Yeni annelere ücretli doğum izni olanağını yasayla teminat altına almayan tek sanayileşmiş ülke olmak, ABD’de seçim gündemini de etkiledi. Başkanlık için yarışan Hillary Clinton ve Donald Trump konuya ilişkin planlarını geçtiğimiz haftalarda açıkladılar. Hem anne hem de babaya 6 hafta tam maaşla izin vereceğini açıklayan Chobani ise, attığı yeni adımla bugüne dek yasalarında ücretli doğum iznine yer vermeyen ABD’de önemli bir hak kazanımının öncüleri arasında yer alıyor.

Hillary Clinton’dan destek

ABD’de başkanlık yarışı tüm hızıyla devam ederken Demokrat Parti’nin adayı Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, ücretli izin hakkı konusunda Chobani’ye destek verdi. Hillary Clinton, Twitter ve Facebook hesaplarından haberi, “Chobani’den müthiş hamle. Amerika’daki her ebeveyn ücretli izne çıkabilmeyi hak ediyor. ABD’nin dünyanın geri kalanına yetişerek çalışan aileler için gerçek destek sağlamasının vakti geldi.” notuyla paylaştı.

Şirketin yüzde 10’unu işçilere devretmişti

Chobani, Nisan ayında da tüm dünyanın dikkatini üzerinde toplayan bir adım atarak şirketin yüzde 10’unun işçilere dağıtılacağını açıklamıştı. Hamdi Ulukaya’nın aldığı kararla hayata geçirilen hisse paylaşım programı, 2.000 Chobani çalışanının şirketin büyümesine paralel olarak belirli oranlarda hisse sahibi olmalarını sağlıyor.

Yorum yok

Yorum Yazın

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

*

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

İlgili Haberler

Site Haritası