Son Haberler

İşte Borsa İstanbul’un yeni yönetimi

Borsa İstanbul’un 3. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel Kurul’da, yapılan seçim ile yeni Yönetim Kurulu üyeleri de belli oldu. Borsa İstanbul yeni Yönetim Kurulu Başkanlığı’na ise Himmet Karadağ seçildi. Toplantı ardından yapılan ilk yönetim kurulu toplantısında Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü görevine de Osman Saraç seçildi.

Borsa İstanbul A.Ş. Olağan Genel Kurul toplantısı, Borsa İstanbul İstinye Kampüsü’nde 1 Nisan 2016 Cuma günü gerçekleşti. İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşu ile başlayan Genel Kurul’da gündem maddeleri görüşüldü.

Yeni Yönetim Kurulu üyeleri belirlendi

Genel Kurul’da konuşmaların ardından yıllık faaliyet raporu, 2015 faaliyet yılına ilişkin bağımsız denetim raporu, 2015 yılı faaliyet ve hesap dönemine ilişkin 2015 yılsonu Bilançosu ve Kâr/Zarar Tablosu okunarak, müzakeresinin ardından onaylandı. Genel Kurul’da, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu üyeleri Türk Ticaret Kanunu çerçevesinde ibra edildi.

Genel Kurul’da daha sonra, Hazine Müsteşarlığı’nın önerdiği yeni Yönetim Kurulu Üyelerinin oylamasına geçildi. Yapılan oylama sonucunda Borsa İstanbul’un yeni Yönetim Kurulu’nda Himmet Karadağ, Osman Saraç, Seyit Ahmet Işkın, Melikşah Utku, Bilal Topçu, Erişah Arıcan ve Nicola Beattie yer aldı. Yapılan oylamada Yönetim Kurulu Başkanlığı’na da Himmet Karadağ seçilmiş oldu. İlhami Koç, Işınsu Kestelli ve Murat Tacir’in Yönetim Kurulu üyelikleri ise devam ediyor.

Yeni Yönetim Kurulu’nun, Genel Kurulu müteakip yaptığı ilk toplantısında Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü görevine Osman Saraç seçildi.

Borsa İstanbul’un yeni Genel Müdürü Osman Saraç oldu.

Borsa İstanbul’un tarihi çok eski…

Kökleri 1873’e kadar uzanan Borsa İstanbul; pay, türev ürünler, borçlanma araçları, repo, kıymetli maden, kıymetli taş ve İslami finans ürünleri gibi geniş bir yelpazeye yayılan ürünlerin alım-satım, takas, saklama ve kayıt işlemlerini gerçekleştiren, zengin hizmet alanına sahip, Türkiye’de kurulu bölgesel bir borsadır. 2012 yılında anonim şirkete dönüşen Borsa İstanbul, vadeli işlemler ve opsiyon ve altın borsalarını bünyesine katarak yatay entegrasyonunu ve bundan kısa bir süre sonra da, işlem sonrası süreçleri gerçekleştiren iki yerel kurumun hâkim ortağı olmak suretiyle de dikey entegrasyonunu tamamladı.

Borsa İstanbul, piyasaları aracılığıyla bölgesindeki şirketlere, yatırımcılara ve borsacılara ihtiyaçlarına uygun çok çeşitli finansal ürünler ve geniş çaplı sermaye piyasalarına etkin erişim sunuyor. Borsa İstanbul piyasaları için işlem sonrası takas ve saklama hizmetlerini, Borsa İstanbul’un büyük hissedarı olduğu İstanbul Takas ve Saklama Bankası (Takasbank) ve Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) gerçekleştiriyor. Borsa İstanbul, Türkiye’de işlem gören paylar ve sabit getirili enstrümanlar için 360 farklı endeks hesaplıyor.

 

Yorum yok

Yorum Yazın

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

*

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Site Haritası