Son Haberler

Kadın liderler, dünyayı kurtarır mı?

Angela Merkel… Almanya Başbakanı…

Jacinda Ardern… Yeni Zelanda Başbakanı…

Erna Solberg… Norveç Başbakanı

Jacinda Ardern… Yeni Zelanda Başbakanı…

Mette Frederiksen… Danimarka Başbakanı

Sanna Marin… Finlandiya Başbakanı…

Liste böyle uzayıp gidiyor… Avrupa’nın en gelişmiş ülkelerini ile Balkan ülkelerinin bir çoğunu kadın başbakanlar yönetiyor. Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern ise, bu isimler arasında en tanınmış olanları…

Görünen o ki, kadın liderler henüz ülkelerindeki tüm sorunları çözemese de erkek liderlere göre daha başarılı… Nezaket, zarafet ve hümanist özellikleri de dikkate alındığında kadınlar, ülkelerindeki uygulamalarıyla yeni bir dönemin kapısı aralıyorlar… Hele Yeni Zelanda Başbakanı Ardern’in söylemleri ve uygulamaları, dünyaya örnek teşkil ediyor…

İşte Turcomoney Nisan sayısında dünyanın başarılı kadın liderlerini büyüteç altına aldık… Okumanızı öneriyorum…

KORONAVİRÜS SALGINI VE KRİZDEN ÇIKMAYA ÇALIŞAN EKONOMİLER

Aşı uygulamalarının başlamasıyla dünya ve Türkiye, rahat bir nefes alacağı umudunu taşıyordu… Ama gerek dünyanın birçok ülkesinde, gerekse Türkiye’deki yanlış uygulamalar nedeniyle bu beklentiler, boşa çıkmış gözüküyor…. Bazı ülkelerde koronavirüs salgını, nisbeten kontrol altına alınmış gözükse de virüsler, yeni versiyonları ile dünyayı esaret altında tutmaya devam ediyor… Virüs nedeniyle ölümler hızla devam ederken, ekonomi cephesindeki depremler de etkisini sürdürüyor…

Turcomoney’nin birbirinden değerli yazarları, çarpıcı analizleriyle Türkiye ekonomisindeki sorunları büyüteç altına alıyor, çözüm önerilerini sunuyor… Yol haritası niteliğindeki bu analizleri okumanızı öneriyorum…

AŞI YARIŞI KIZIŞIYOR…

Dünya koronavirüs belasından kurtulmaya çalışırken üretici firmaların aşı yarışı ise tüm hızıyla sürüyor… Milyarlarca dolarlık pazarda Moderna, Pfizer-BioNTech ve diğer şirketler, pay kapmaya çalışıyor. Bir araştırmaya göre, koronavirüs aşı piyasası bu yıl 100 milyar dolara ulaşan bir hacme ulaşabilir. Hemen belirtmek gerekir ki, böylesine büyük bir küresel felaket döneminde aşı üretiminin çok büyük ölçüde şirketlerin insafına bırakılması, insanlık için büyük tehditleri ve sakıncaları da beraberinde getiriyor. “Şirketler devleti”ne hızla gidilen bu süreçte, devletlerin de bu noktada etkin bir pozisyon alması, üretimi tamamen şirketlerin insafına bırakmaması, yani devletlerin “sosyal devlet” rolünü güçlü bir şekilde icra etmeleri çok büyük önem taşıyor. Aşı Dosyası’nı okumanızda fayda görüyorum…

KÜRESEL EKONOMİYİ BEKLEYEN 15 BÜYÜK DEĞİŞİM

Küresel sağlık felaketi ve küresel ekonomik kriz, geleceğe yönelik beklentileri ve iş yapış biçimlerini kökünden değiştirmeye başladı. Nitekim önümüzdeki yıllarda beyaz yakalı işçiler, daha fazla evde kalacak. Fabrika ve hizmet işleri ise robotlar tarafından yapılacak. Ülkeler arasında ve içinde daha fazla eşitsizlik olacak. Hükümetler, daha fazla borçlu olarak vatandaşların yaşamlarında daha büyük bir rol oynayacaklar. Ancak, iyimser olmak için de nedenler var. Aşılar, 2021’de ekonomik canlanmaya hız kazandıracak gibi gözüküyor. Özellikle ABD’de tüketim patlaması yaşanabilir. Teknoloji ve inovasyondaki hızlı gelişme, ekonomilerin üretim potansiyelini besliyor. Bu hızlı ekonomik büyümenin devam edeceği anlamına geliyor.

Hepinize sağlıklı, mutlu, bol kazançlı bir ay diliyorum…

Dr. Kazım Kılınç

Turcomoney Genel Yayın Yönetmeni

kakilinc@turcomoney.com

 

 

 

 

Yorum yok

Yorum Yazın

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

*

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

İlgili Haberler

Site Haritası