İSTANBUL (AA) – Kaleseramik’in, “İyi Bak Dünyana” hareketi çerçevesinde, sürdürülebilirlik temasını odağına alan 2021 yılındaki UNICERA stant tasarımı, dünyasının en önemli yarışmalarından kabul edilen German Design Award’da “Mükemmel Mimari” ödülüne layık görüldü.
Kale'den yapılan açıklamaya göre, tasarım ve uygulaması, Türkiye'nin önde gelen tasarım ofislerinden Demirden | ilio ve Kaleseramik Konsept ve Görsel Tasarım Ekibi’nin ortak çalışması ile gerçekleştirilen Kaleseramik’in UNICERA 2021 stant tasarımı, German Design Award "Fuar ve Sergi" kategorisinde "Mükemmel Mimari" ödülünün sahibi oldu.
Tasarım trendlerini keşfetmek, sergilemek ve tanıma amacını taşıyan German Design Award’da, her yıl yüksek kalibreli ürün ve iletişim tasarımı alanlarından gelen başvurular değerlendiriliyor.
– "İyi Bak Dünyana" tasarımının detayları
Tasarım ve uygulamasını Demirden | ilio’nun üstlendiği seramik ve banyo sektörünün önde gelen firmalarından Kale’nin son sergileme tasarımı Unicera fuarında gerçekleşti.
Kaleseramik’in “İyi Bak Dünyana” konumlandırmasının akılcı ve yenilikçi bir platformda aktarıldığı sergileme tasarımı, sürdürülebilir üretim ve tüketim ilişkisine katkı sağlama sorumluluğunu da hatırlatıyor. Yüzde 80 oranında daha az zemin malzemesinin kullanıldığı, yüzde 91’i geri dönüştürülebilir malzemelerden oluşan yapı, ziyaretçilere güncel bir deneyim sundu.
Ziyaretçilerini “İyi Bak Dünyana” kavramının güçlü bir biçimde aktarıldığı dijital deneyim koridoruyla ana sergileme alanına davet eden yapıda, doğadan unsurların yer aldığı animasyon ve Demirden | ilio’nun bu proje için özel olarak tasarladığı posterler, müşteri yolculuğunun başında etkili bir iletişim katmanı olarak görev aldı.
Dış cephede kullanılan dekoratif camlar, hafif bir yapının ana karakterini oluştururken, transparanlığıyla deneyim koridorunu merak uyandıran bir etkiyle dış alana aktarıldı.
Deneyim koridoru sonrası ziyaretçiler, 3 temel katmandan oluşan sergileme alanının merkezine ulaşıyor. Yeni ürünlerin sergilendiği yaşam alanları güncel iç mekan trendlerini yansıtırken, sergileme alanını çevreleyen bir dış kabuk görevini de üstlendi.
Sergileme alanını baştan sona kavrayan ve “İyi Bak Dünyana” adı verilen uzun duvar boyunca Kale’nin çevreci ürünleri, sanat ve tasarım ile ilişkisi ve sosyal fayda projeleri sergilendi. Sergileme alanının merkezinde ise yeni ürünlerin bir doğa stilizasyonuyla soyut sergilendiği alanlar yer aldı.
Yeniden kullanım amacıyla tasarlanan “İyi Bak Dünyana” duvar konstrüksiyonu esnek ve modüler bir yapı imkanı sunarak sürdürülebilir mekan tasarım stratejisine katkı sağladı.
Ham ahşap kalasların akılcı bir detay ile birleştirildiği konstrüksiyon, doğal ve samimi bir etkileşim platformu yaratırken, Demirden | ilio’nun bu proje için tasarladığı “İyi Bak Dünyana” posterlerinin doğal bir parçası haline geldiği konstrüksiyon marka iletişiminde de güncel bir deneyim platformu sundu.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İsim *
Email *
Bir dahaki sefere yorum yaptığımda kullanılmak üzere adımı, e-posta adresimi ve web site adresimi bu tarayıcıya kaydet.
Δ
Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.