İSTANBUL (AA) – Mega Metal, yerli "Bonding Jumper" üretimini gerçekleştiren "PAYIZ" ekibine bakır tel tedariki sağlayarak destek oldu.
Şirketten yapılan açıklamaya göre, Mega Metal, Bonding Jumper üretimini gerçekleştiren PAYIZ ekibine sponsor oldu. İşbirliği kapsamında Mega Metal, PAYIZ ekibinin projesine 1×0.127milimetre kalaylı som tel ve 7x19x0.127 milimetre kalaylı rope bakır tel tedariki sağladı.
Doç. Dr. Veysel Ertur'un danışmanlığında, İstinye Üniversitesi Uçak Teknolojisi Programı'ndan Öğretim Görevlisi Burak Güler, Erciyes Üniversitesi Uçak Mühendisliği Programı yüksek lisans öğrencisi Faruk Koca, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa'da Kimya Mühendisliği Bölümü lisans öğrencisi Kemal Mert Songür ve Holart Mimarlık kurucusu, tasarımcı Refik Buğra Er'in yer aldığı PAYIZ ekibi tarafından geliştirilen Bonding Jumper inovasyonu, yapılar arasındaki elektrik yük aktarımını sağlayarak statik elektrik ve yıldırım koruması amaçlı kullanılıyor. Bu teknoloji, havacılık sektörünün yanı sıra kara, deniz, uzay ve elektronik alanlardaki platformlara da hizmet veriyor.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Mega Metal Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Ali Turgut, şirket olarak inovasyonu merkezlerine aldıklarını, sektörün güncel ve gelecek ihtiyaçlarına yönelik daha az maliyetli ve yenilikçi ürünler ile sürdürülebilir bir dünyaya katkı sağladıklarını belirtti.
Turgut, "Stratejik iş birlikleri ile malzeme teknolojisi alanında yenilik geliştiren startuplara destek sağlıyor ve yeni iş alanları yaratıyoruz. PAYIZ ekibine verdiğimiz destek de bu anlayışımızın bir sonucu. Bu denli gelişmiş yerli bir projeye sponsor olduğumuz için çok mutluyuz." ifadelerini kullandı.
İstinye Üniversitesi Uçak Teknolojisi Programı'ndan Öğretim Görevlisi Burak Güler de bugüne kadar bu ürünü ithal eden milli kuruluşlar için yerli bir tedarikçi olmanın gururunu yaşadıklarını kaydederek, "İlk etapta milli platformlarımızda ürünümüzün kullanımını sağlamayı, daha sonra ihracat pazarında yer almayı hedefliyoruz. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'nin (TUSAŞ) tüm hava platformlarında ürünümüzün kullanılması için ön onay aldık. Farklı firmalarla da görüşmelerimizi sürdürüyoruz. İlerleyen süreçlerde, farklı projelerle de milli üretime katkı sunmaya devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İsim *
Email *
Bir dahaki sefere yorum yaptığımda kullanılmak üzere adımı, e-posta adresimi ve web site adresimi bu tarayıcıya kaydet.
Δ
Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.