İSTANBUL (AA) – QNB Finansbank, Londra merkezli, çevresel raporlama platformu olan Karbon Saydamlık Projesi’ne (CDP) yaptığı raporlamayla İklim Değişikliği notunu C’den A-‘ye çıkararak, Türkiye finans sektöründeki en yüksek notlardan birini aldı.
Bankadan yapılan açıklamaya göre, kurumsal iş yapış stratejisine iklim değişikliğiyle mücadeleyi başarılı şekilde entegre eden QNB Finansbank, CDP İklim Değişikliği Raporlamasında 2021'de göre 3 basamak birden yükselerek notunu "A-"ye Liderlik Kategorisi’ne taşıdı.
Açıklamada görüşlerine yer verilen QNB Finansbank Genel Müdürü Ömür Tan, QNB Finansbank olarak iç operasyonlardan müşterilere sunulan ürün ve hizmetlere kadar tüm uygulamalarda mutlaka iklim değişikliğiyle mücadele perspektifini gözettiklerini belirtti.
CDP Liderlik Kategorisi'nde 3 basamak birden yükselmenin, sürdürülebilirlik yolculuklarında kendileri için büyük bir motivasyon olduğunu aktaran Tan, şunları kaydetti:
"Değişimin katalizörü olmak için sektörümüzün gücünden yararlanmak ve hepimizin karşı karşıya olduğu iklim krizini lehimize çevirmek için ekosistemimizin tüm parçalarını seferber etmemiz gerekiyor. Aldığımız bu not, QNB Finansbank olarak iş yapış şekillerimizde ve hedeflerimizde iklim değişikliği adaptasyonuna verdiğimiz değerin yanı sıra gerekli bilgileri zamanında ve şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaştığımızın da bir göstergesi.
Tüm ekiplerimizin koordineli çalışması, sürdürülebilirliğin kurum bünyesinde özümsenmesi, üst yönetimden başlayarak önemli adımlar atılması ve sürdürülebilir bankacılığı iş yapış şekillerimizin odağına koymamız 2022 CDP İklim Değişikliği notumuzu Liderlik Kategorisi’ne çıkarmamızda kilit rol oynadı. Banka olarak, iklimle ilgili sorunlar yönetim kurulu düzeyinden başlayacak şekilde ele alınıyor ve tüm çalışanlar tarafından benimseniyor."
– "Enerji tüketimi ve verimliliği önceliklerimizin başında"
Tan, bundan sonraki süreçte iklim değişikliği ile mücadelede, liderlik seviyesindeki duruşlarını sektöre öncü uygulamalarla devam etmeyi hedeflediklerini kaydetti.
Enerji tüketimi ve verimliliğinin önceliklerinin başında geldiğini vurgulayan Tan sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu paralelde doğrudan ve dolaylı emisyonlarımızı yakından takip ediyor ve yönetiyoruz. Bu amaçla, elektrik ve mekanik projeler için çevre dostu cihazların seçilmesi, otomasyon sistemleri aracılığıyla binalarımızın kontrol edilmesi, enerji ve kaynak tüketimini azaltıcı aksiyonların alınmasıyla çevresel etkilerimizi azaltıyoruz. Sorumlu satın alma politikalarımızla sadece kendimiz değil tedarikçilerimizin de çevre standartlarına uyumuna önem veriyoruz. Çevresel ve Sosyal Risk Yönetimi Politikamız kapsamında çevre standartları ile uyumlu kredi politikaları geliştiriyor ve uyguluyoruz.
Proje ve Yapılandırılmış Finansman kapsamında ise Birleşmiş Milletler sürdürülebilir kalkınma amaçları ile uyumlu olarak; yenilenebilir enerji, temiz ulaşım, enerji verimliliği, sağlık ve yeşil binalara finansman sağlıyoruz. Yurt dışından sağladığımız kaynaklarda sürdürülebilir finansman ağırlığını artırıyoruz. İklim değişikli ile mücadele konusundaki kararlı tutumumuzu önümüzdeki dönemde de devam ettireceğiz."
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İsim *
Email *
Bir dahaki sefere yorum yaptığımda kullanılmak üzere adımı, e-posta adresimi ve web site adresimi bu tarayıcıya kaydet.
Δ
Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.