Son Haberler

Ramazan: Gönüllerde iman, sofralarda bayram

Yaz Ramazanlarının lezzeti bambaşka, yeşillikler, meyveler, tatlılar, dondurmalar, klasik lezzetlerin önüne geçer. Daha çok da içecekler ve süt ürünleri öne çıkar. TV reklamlarının aksine biz, “gazlı ve glikozlu içecekler”i tavsiye etmiyoruz.

öncelikle kıymetli TURCOMONEY okurlarından geçen sayıya Yazımı yetiştiremediğim yazım için özür diliyorum. Yönetiminde bulunduğum Türkiye Lezzet Hareketi içindeki LEZZET DERNEKLERİ‘nin, hayırlı bir gelişmeyle ilgili çalışma ve toplantılarının yanısıra, 7 Haziran’da tarafımdan hazırlanan ve

Milliyet‘in eki olarak yayınlanan Lezzet Gazetes’inin Ramazanla ilgili çalışmaları ile hareketimize ait

Levent‘teki Gastro Kültür Merkezimizin yeni yapılanması çalışmaları ve Tarabya Bahçe‘de gerçekleştirdiğimiz; Muhteşem Brunc‘taki Lezzetseverler, profesyoneller, yazarlar, marka ve işletme sahipleri buluşması beni ilk defa sizlerden kopardı. Telafi edeceğiz inşallah.

Gelelim konumuza: Siz benim ” Yaz Ramazanı ” dediğime bakmayın. Bu sene Ramazan geldi de, Yaz gelemedi bir türlü. Bu yazımı Ramazan’ın 8.günü sabahı sahurdan sonra yazıyorum. Havalar hala serin, düne kadar da bildiğiniz gibi yağışlıydı. İstanbul‘un ve yurdun bir çok yerinde seller gidiyor.

Seçim neticeleri kafaları karıştırdı, oylar bölündü, işler yavaşladı, Allah’ın gücüne gitmesin ama,

iftarların da tadı kaçtı. Bahçeli restaurantlar, plajlar umdukları potansiyeli yakalayamadı. Kır düğünleri yapılamıyor, İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyük şehirlerin ünlü mekanları Ege ve Akdeniz kıyılarında yerlerini aldılar. Milyonlarca lira veya dolar yatırım yaptılar. Büyük şehirlerden yüksek ücretli personel getirdiler. Ancak restaurantlarda hala sandalyeler boş, otellerde yataklar boş, plajlarda şezlonglar boş.

AVM‘ler ve marketlerde de durum hiç iç açıcı değil. Ramazan‘da en çok tüketilen gıda maddesi; bilindiği gibi et ve et ürünleridir. Tüketiciye ulaşan yolda ise, Ramazan ayında fırsatçılara gün doğar! Onlar ” Anadolu‘dan et gelmiyor ” derler, adet yerini bulsun diye ” Toptancı perakendeciyi, perakendeci toptancıyı suçlar “. Güya ” Nakliyede sorun olur, mezbaha da veya fabrikada sorun olur ” uydur uydur söyle, bu işler böyle. Ulusal marketlerdeki ” Raf Bedelleri ” de işin cabası. Halbuki konunun ilgili STK‘ları, entegre et sanayicilerine göre durum, hiç de öyle değil. Geçen ay sonu görüştüğüm Türkiye’nin konuyla ilgili en büyük kuruluşları ETBİR ve Ulusal Kırmızı Et Konseyi Yönetim Kurulları Başkanı ve Orta Anadolu‘nun en büyük Et ürünleri sanayii SULTAN ET‘in Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balıkçı‘nın bu konudaki açıklamaları hayli düşündürücü. Merak eden okurlarımız www.lezzetgazetesi.com [1] dan okuyabilirler.

Bu bereket ve ibadet ayının ülkemize ve tüm İslam alemine huzur, afiyet ve sağlık getirmesi dileklerimi sunar, iki hafta sonra idrak edeceğimiz, Ramazan Bayramı’nızı tebrik ederim.

Yorum yok

Yorum Yazın

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

*

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Site Haritası