Son Haberler

REPİD, “Reklamın Türkiye Ekonomisine Katkısı” araştırmasının sonuçlarını duyurdu

İSTANBUL (AA) – Reklam ve Pazarlama İletişimi Derneği (REPİD), "Reklamın Türkiye Ekonomisine Katkısı" araştırmasının ikinci faz sonuçlarını açıkladı.

REPİD'den yapılan açıklamaya göre, reklam ve medya harcamalarının ekonomik büyüme üzerindeki katma değerini somut verilerle ortaya koymayı hedefleyen "Reklamın Türkiye Ekonomisine Katkısı" başlıklı araştırma raporu, bu sene, Reklamverenler Derneği (RVD), Reklamcılar Derneği (RD), İnteraktif Reklamcılık Derneği (IAB), Mobil Mecralar Araştırma Pazarlama ve Reklamcılık Derneği (MMA), Açıkhava Reklamcılar Vakfı (ARVAK) ve Ulusal Radyo Yayıncıları Derneği (URYAD) ve üyelerinin katkılarıyla eylülde kurulan REPİD koordinasyonuyla hazırlandı.

– Son 5 yılda milli gelire yüzde 6,34 katkı sağladı

Reklam sektörünün gayrisafi yurt içi hasılaya (GSYH) kattığı değere ilişkin yeni sonuçlar ortaya koyan rapora göre, reklam sektörünün toplam ülke ekonomisi içerisindeki son 5 yıllık ortalama performansı, enflasyondan arındırılmış olarak ilk kez incelendi.

Son 5,5 yılda her 1 liralık reklam ve medya yatırımı, milli gelirde 19,3 lira değer yarattı. Reklam ve medya yatırımları Türkiye ekonomisine doğrudan ve dolaylı olarak yüzde 6,34 katkı sağladı.

Bu rakam, reklam ve medya sektörlerinin ekonomik büyüme üzerindeki etkisinin sadece doğrudan görünen katkılarla sınırlı olmadığını, aynı zamanda bu sektörlerin geniş bir yelpazede diğer endüstrilere de dolaylı yollarla pozitif etkileri olduğunu gösterdi.

– Reklam sektörünün istihdama katkısı yüzde 2,22

Reklam sektörünün ülke istihdamına olan yüksek katkısının sürdüğü görüldü.

Son 5,5 yıllık TÜİK istihdam verilerine göre, reklam ve medya yatırımlarının istihdama katkısı yüzde 2,22 oldu.

– "Yatırımların 2,5 kat büyüme potansiyeli var"

REPİD ve RVD Başkanı Ahmet Pura, "Dönüşüme uyacağız, sektörü sağlıklı büyütmenin şartı, reklam etkinliğinin objektif değerlendirilmesini sağlayacak platformlar arası standart bir ölçüm sisteminin oluşturulması, yani tüm mecra ölçümlerinin tek çatı altında birleştirilmesidir." ifadesini kullandı.

Yorum yok

Yorum Yazın

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

*

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Site Haritası