Tek üniversitesi bulunan ve yaklaşık 95 bin öğrenci sayısına ulaşan Sakarya’ya ikinci bir devlet üniversitesi kurulması için çalışma başlatıldı.
Tek üniversitesi bulunan ve yaklaşık 95 bin öğrenci sayısına ulaşan Sakarya’ya ikinci bir üniversite kurulması için başlatılan çalışmalara hız verildi. AK Parti Sakarya Milletvekili Mustafa İsen, Sakarya’daki ikinci üniversite taleplerine ilişkin, ikinci üniversiteyle ilgili başvurularını hem Yüksek Öğretim Kurumuna (YÖK) hem de Milli Eğitim Bakanlığına yaptıklarını söyledi. Daha önce Başbakan Binali Yıldırım’a durumu arz ettiklerini ve “olur” aldıklarını belirten İsen, “Zaten 6-7 aydan beri bir grup akademisyenle birlikte bunun gerekçelendirilmesi üzerinde çalışıyorduk. Burada biz ilimize sadece ikinci üniversite kurulsun yaklaşımı içerisinde meseleyi ele almıyoruz. Sakarya’ya niçin ikinci üniversite gereklidir ve bu nasıl bir üniversite olmalıdır sorularına cevap verebilecek ve Sakarya potansiyelini bu anlamda ileriye taşıyacak bir projeksiyon olarak ortaya çıktı.” diye konuştu.
İkinci üniversite uygulamalı bilimler esaslı üzerinde faaliyet gösterecek
İsen, milletvekilleriyle çalışmayı paylaştıklarını ve onların görüşleriyle projenin zenginleştiğini, nihai şeklini aldığını, başvuruyu yaptıklarını dile getirdi. “Birinci üniversite büyük ölçüde bilimsel ağırlıklı teorik çerçeveli çalışmalar gerçekleştirecek, ikinci üniversite ise bütünüyle uygulamalı bilimler esaslı üzerinde faaliyet gösterecek” diyen İsen, “Böylece hep konuştuğumuz, çok arzu ettiğimiz sanayi ve üniversite gerçekliğini de bir adım ileriye taşıyacak bir tablo olacak. Bu anlamda da Sakarya Üniversitesinde mevcut uygulamaya dayalı bazı fakültelerin de buraya transferi söz konusu olacak. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi adıyla ikinci bir üniversite düşünülüyor.” İsen, süreci takip ettiklerini, YÖK’te birtakım görüşmeler, değerlendirmeler olacağını vurgulayarak, “Onlar Milli Eğitim Bakanlığına konuyu intikal ettirecekler. Milli Eğitim Bakanlığı da görüşülmek üzere Meclis’e sunacak ve kanunlaşarak inşallah gerçekleştireceğiz” dedi. Sakarya’nın potansiyelini gerçekleştirecek bir yeni yapılanma oluşturmak istediklerini vurgulayan İsen, Sakarya Üniversitesinin (SAÜ) 95 bin öğrencisi bulunduğunu, ikinci üniversitenin SAÜ’yü de rahatlatacağını bildirdi. İsen, ikinci üniversitenin zaten ülkenin önemli bir üniversitesi olan SAÜ’nün bir anlamda daha ileriye sıçraması için bir çalışma olacağını kaydetti.
“SAÜ istiap haddini doldurmaya başladı”
SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas da öğrenci sayısının 95 bine ulaştığını belirterek, Sakarya’nın hem devlet hem vakıf veya her ikisine de potansiyelinin olduğuna işaret etti. Elmas, Sakarya’nın hem gelecekteki konumu hem ulaşım ağlarının tam ortasında olması hem de büyük şehirlere yakın ama bir o kadar da sakin, rahat ve yaşanabilir kent olması sayesinde iyi bir üniversite şehri olmaya aday olduğunu dile getirerek, “O bakımdan ikinci bir üniversitenin Sakarya’nın potansiyeline uygun olduğunu düşünüyorum. Sakarya önemli bir cazibe merkezi oldu. SAÜ istiap haddini doldurmaya başladı geçti bile bunun da gerekliliği ortaya çıktı. Sakarya buna her bakımdan uygun” ifadelerini kullandı. Rektör Elmas, bir üniversitenin dinamik yapısını sürdürebilmesi için 30-40-50 bin öğrenci sayısını bulduktan sonra, işlerin biraz zorlaştığını belirtti.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İsim *
Email *
Bir dahaki sefere yorum yaptığımda kullanılmak üzere adımı, e-posta adresimi ve web site adresimi bu tarayıcıya kaydet.
Δ
Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.