♦ Şeker Faktoring hakkında kısaca bilgi verebilir misiniz? Şeker Faktoring, 58 yıllık köklü bir geçmişi olan, finans sektörünün önemli aktörlerinden Şekerbank’ın bir kuruluşudur. Biz, bu istikrarlı ve Türkiye geneline yayılmış güçten destek alarak, müşterilerimizle iletişimi kuvvetli, pazar risklerine rağmen çift yönlü sürdürülebilir bir büyüme sağlamaya yönelik, değer yaratan her sektör ve segmente özel finansal çözümler sunan genç ve dinamik bir şirketiz.
2000 yılında faaliyete geçen Şeker Faktoring, İstanbul merkez başta olmak üzere, Ankara, İzmir, Denizli, Bursa, Antalya, Kayseri, Konya ve Gaziantep’te yer alan 8 adet temsilciliği ile öncelikle KOBİ’lerin finansmanına katkı sağlayan dinamik bir şirkettir.
♦ Vizyon ve Misyon ve Stratejik hedefleriniz hakkında bilgi verebilir misiniz? Vizyonumuz: Türkiye’de aktif büyüklükteki ilk on faktoring şirketi arasında yer almak, “reel sektörün finansmanın da tercih edilen faktoring şirketi” olmak.
Misyonumuz: En hızlı ve güvenilir finansman çözümlerini sunmak, bilgi ve teknolojiye dayalı, finansal değişimin ve gelişimin öncü faktoring şirketi olmak.
Stratejik Hedeflerimiz:
Sektörde, güvenilirlik, dürüstlük ve tarafsızlık çerçevesinde; mesleki ilkelere bağlı, katma değer yaratan bir şirket olmak, Bağlı bulunduğu grup şirketleriyle birlikte sinerji oluşturarak müşterilerin faktoring ihtiyaçlarına cevap vermek, Uzun vadede, güçlü sermaye yapısını beşeri sermaye ile güçlendirmek, Müşterilerin likidite ihtiyaçlarına, hızlı ve güvenilir çözümler sunmak, ülkemizdeki, finans piyasasının gelişiminde öncü Faktoring şirketi olmak.
♦ 2010 yılı nasıl geçti? Bu yılki beklentileriniz nelerdir? Kurulduğu günden bu yana kontrollü ve sürdürülebilir büyümeyi ilke edinen Şeker Faktoring, 2010 yılında hedefleri paralelinde büyümesini devam ettirdi. 2010 yılında, Şeker Faktoring’in bir önceki yıla göre aktif büyüklüğü % 44, faktoring alacakları % 45, işlem hacmi % 32 ve aktif müşteri sayısı da % 96 oranında arttı. 2011 yılının ilk yarısında da hedefleri paralelinde büyümesini sürdüren şirketimizin bir önceki yılın aynı dönemine göre, aktif büyüklüğü %54, faktoring alacakları %54, işlem hacmi % 62 ve aktif müşteri sayısı ise % 105 oranında arttı.
2010 yılında, hizmet ağımıza Antalya, Gaziantep ve Konya’yı da dahil ederek temsilcilik sayımızı 8’e çıkarttık. Şirketimiz, uzun vadeli planlamasını “Piyasada kalıcı olmak ve sektörün önde gelen aktörleri arasında yer almak” üzerine kurgulamıştır. 2010 yılında, kuruluş misyonumuza uygun olarak; küçük ve orta ölçekli işletmelerin finansmanına, 492 milyon TL kaynak sağladık. 2011 yılında güçlenen insan kaynaklarımız ve geniş istihbarat ağımız ile birlikte bu desteği daha da artırarak 600 milyon TL civarında bir işlem hacmine ulaşmayı hedefliyoruz.
♦ ön gördüğünüz bu büyümeyi sağlamak için hedef stratejiniz nedir? 2010 yılında yeniden yapılanmasını ve yatırımlarını tamamlayan Şeker Faktoring’in 2011 yılında, %25 civarında büyümesini öngörüyoruz. Bu hedefe ulaşmak için, mevcut müşteri memnuniyetini korurken yeni müşteri edinimleri ile özellikle, faktoringle tanışmamış şirketleri faktoringle tanıştırarak müşteri portföyümüzü büyütmeyi hedefliyoruz.
Ana ortağımız Şekerbank başta olmak üzere diğer grup şirketlerimizden aldığımız sinerji ile birlikte KOBİ’lere olan desteğimizi 2011 yılında da sürdüreceğiz. 2011 yılında, reklam ve tanıtım faaliyetleri ile birlikte her sektörde işlem yapmaya ve müşteri sayısını artırmaya yönelik çalışmalarımıza devam ediyoruz. 2011 yılının ilk yarısında aldığımız sonuçlar da hedeflerimizi gerçekleştirme paralelinde önemli bir yol aldığımızı gösteriyor.
♦ Faktoring sektörün ülkemizdeki gelişimini, dünyadaki son yaşanılan ekonomik gelişmelerle birlikte nasıl değerlendiriyorsunuz? özellikle son yıllarda uluslararası piyasalarda yaşanılan olumsuzluklara rağmen, global piyasaların aksine ülkemiz faktoring sektörü oldukça iyi bir performans göstererek büyümesini sürdürdü. Faktoring sektörü, ülkemizde 2010 yılında finans dışı mali kesim içerisinde en hızlı büyüyen sektör oldu. Bankacılık sektöründeki yaşanılan yapısal değişimlere paralel bir gelişim gösteren faktoring sektörünün, zaman içerisinde konsolidasyona gideceğini ve sektördeki şirket sayısının bir miktar azalacağını düşünüyoruz.
Mevcut piyasadan en büyük payı banka iştiraki olan faktoring şirketlerinin aldığı düşünülürse; temelde “fiyat rekabeti”nin yaşandığı sektörde, uzun vadede şirketlerin karlılıklarını koruyabilmeleri, tasarruf yapabilmelerine ve güçlü sermaye yapısına sahip olmalarına bağlıdır. Bu durum küçük ölçekli faktoring şirketlerini birleşmeye zorlayabileceğini düşünüyoruz.
ülkemizin son yıllarda kazanmış olduğu finansal deneyim ve istikrarlı büyümenin, küresel finansal kriz etkilerinin en az hasarla atlatılmasında önemli bir katkı yapacağına inanıyoruz. 1. çeyrekte açıklanan büyüme ve istihdama yönelik ekonomik veriler de bizi bu yönde umutlandırıyor. ülkemizin büyüme potansiyeline ve gelişme arzusuna olan inancımız tamdır. Tasarrufa önem veren, kaynaklarını verimli ve etkin olarak kullanan şirketler, bu süreci en az hasarla atlatacaktır.
Turcomoney – Eylül 2011
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İsim *
Email *
Bir dahaki sefere yorum yaptığımda kullanılmak üzere adımı, e-posta adresimi ve web site adresimi bu tarayıcıya kaydet.
Δ
Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.