Tüm dünyada ‘İç Denetimde Farkındalık Ayı’ olarak kutlanan Mayıs ayı etkinlikleri kapsamında, Türkiye İç Denetim Enstitüsü (TİDE) tarafından 11.si düzenlenen ‘İç Denetim Farkındalık Ödül Töreni’; iş ve akademi dünyasına yön veren isimlerin katılımıyla 27 Mayıs’ta çevrim içi olarak gerçekleşti.
Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren TİDE Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Yurdalan “Ülkemizde İç Denetimin meslek örgütü ve referans merkezi olarak, gerek mesleğin tanıtımı gerekse meslek mensuplarının deneyimlerini paylaştığı etkinliklerle farkındalık ayını kutlamaktayız. Mesleğimizin ülkemizde bilinirliğinin artması, öneminin kavranması, özellikle kurumsal yönetim açısından yarattığı değerin anlaşılması adına TİDE’nin 1995 yılında meslek örgütü olarak kurulması ülkemiz adına meslek farkındalığının yaratıldığı önemli bir kilometre taşıdır.” sözleriyle TİDE’nin kurumsal misyonuna vurgu yaptı.
TİDE Kurucu ve Onursal Başkanı Ali Kamil Uzun ise “Mesleğin akademik gelişimi, sivil, mesleki ve sektörel kuruluşlarla iletişimi, kamu, finans ve reel sektörde uluslararası standartlarda uygulaması, sertifikalı profesyonelliği için çeyrek asırdır gelişim köprüsü olan değer ve farkındalık yaratan Türkiye İç Denetim Enstitüsü; yaratılan bu değer ve farkındalığın paydaşları kişi ve kurumları on bir yıldır ödüllendiriyor.
Değişim ve dönüşüm arayışının tetiklediği ilham ve hayal gücü ile tutku, azim ve kararlılıkla; akademik, mesleki ve toplumsal çağdaş gelişim için değer yaratan kişi ve kurumlara ödül veriyoruz. Ödülle, farkındalık yaratan kişi ve kurumların fark edilerek, örnek olmalarının teşvik edilmesini amaçlıyoruz.
Mesleğimiz ve ülkemizin geleceği açısından büyük önem taşıdığına inandığımız gelenekselleşen etkinliğimizi şartlar ne olursa olsun kesintisiz devam ettiriyoruz.” ifadeleriyle ödüllerin anlam ve önemine dikkat çekti.
Törende ayrıca gençlerin mesleğe duydukları ilgi ve bu amaçla üniversitelerdeki kulüpler yoluyla düzenledikleri etkinliklere dikkat çekilerek iç denetim kulüplerindeki öğrenciler ve danışman hocalara tebrik ve teşekkürler sunuldu.
İç denetim mesleği ve TİDE için olağanüstü başarı gösteren, yaşamını iç denetim mesleğinin gelişimine adamış, ulusal veya uluslararası çapta iç denetim mesleğinin uygulamasına katkı sağlayan, TİDE ve iç denetim farkındalığının gelişmesine öncü olan, akademik, mesleki ve toplumsal çağdaş gelişim için değer yaratan kişi ve kurumların teşvik ve takdir edilmesi amaçlandığı törende; toplam 5 kategorideki ödüller sahiplerine takdim edildi.
“Kurumsal Farkındalık” kategorisinde; “İç Denetim Kalite Güvence Dış Değerlendirmesi”ni başarı ile tamamlayan kurumlar olarak ödüllendirilen şirketler, “Alternatif Bank”, “Axa Sigorta”, “BankPozitif”, “Brisa” ve “Petrol Ofisi” oldu. “Mesleki Tanıtım Faaliyetleri Farkındalığı Ödülü”ne; iç denetim faaliyetlerinin tanıtımı ve yaygınlaşmasında sağladığı destekler nedeniyle “CarrefourSA”, “Eczacıbaşı Holding” ve “Otokoç Otomotiv” layık görüldü. İç denetim faaliyetlerinin uluslararası standartlar çerçevesinde yürütülmesi amacıyla ‘İç Denetçi Sertifikasyonu’na verdiği önem nedeniyle “Sertifikasyon Farkındalığı Ödülü”ne ve iç denetim mesleğinin ihtiyacı olan eğitimli iş gücünün yaratılması ve mesleğin gelişimi konusunda gerçekleştirdiği çalışmalar nedeniyle “Sürekli Mesleki Gelişim Farkındalığı Ödülü“ne “Türkiye Vakıflar Bankası” sahip oldu.
“Akademik Farkındalık Ödülü”nün sahibi, Galatasaray Üniversitesi Kurumsal Yönetim, Denetim ve Uyum Uygulama ve Araştırma Merkezi (KUYDEM) kuruluş sürecinde TİDE ve TKYD’nin ortaklığı ve desteğini sağlayan çalışmaları nedeniyle “Prof. Dr. Volkan Demir” oldu.
“Toplumsal Farkındalık” ödülüne, COVİD-19’a karşı geliştirdikleri yerli aşının ikinci faz çalışmalarını tamamlayıp, üçüncü faza geçiş yapmış olmaları, bilimin ışığında topluma sağladıkları umut ve verdikleri cesaret nedeniyle “Erciyes Üniversitesi Aşı Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi (ERAGEM)” layık görüldü.
TİDE’nin kurumsal gelişimine önemli katkılar sağlamış ve mesleki gelişim ile ilgili konularda üstün başarı göstermiş kurum ve kişilere özverili çalışmaları nedeniyle verilen “TİDE Özel Ödülü”nün sahipleri, denetimde dijitalleşme dönüşüm çalışmalarından dolayı “Hayat Holding” ile Türkiye’de CIA ve CRMA sertifikasyon sınavlarında ilk 3’e girenler arasında dünya sıralamasında %10’da yer alan TİDE üyelerimiz “Barış Yılmaz”, “Berivan Özge Arı” ve “Emre Filazioğlu” oldu.
İç denetim mesleğinin gelişmesi için örnek alınabilecek katkılar sunan ve TİDE ile meslek farkındalığının geliştirilmesine hizmet eden kişilere takdim edilen “Ali Kamil Uzun Yaşam Boyu Meslek Üstün Hizmet Ödülü”ne ise bu sene profosyonel kariyerinde farklı sektör ve kurumlarda görev ve hizmetleriyle ülkemizde denetim mesleğinin uluslararası standartlarda gelişimi için iyi uygulama çalışmalarıyla değer katması, Türkiye İç Denetim Enstitüsü ve faaliyetlerine gönüllü ve sürekli emek vererek TİDE’nin kurumsallaşması, ülkemizdeki gelişimi ve tanıtımı konusundaki katkıları ve meslektaşların küresel yetkinlikler kazanmasına olumlu etkileri nedeniyle Sabancı Holding Denetim ve Etik Kurul Başkanı “Fuat Öksüz” layık görüldü.
TİDE – Şirket yönetim kurullarının ve üst düzey yöneticilerinin stratejik iş ve çözüm ortağı olan iç denetçilerin meslek örgütü Türkiye İç Denetim Enstitüsü TİDE, iç denetim mesleğinin ve profesyonellerinin uluslararası standartlar ile uyumlu, küresel seviyede yetkin uygulaması için çalışmalar yapıyor. Türkiye İç Denetim Enstitüsü, mesleğin profesyonellerinin yetkinlikleri, finans ve reel sektör şirketlerimiz ile kamu kurum ve kuruluşlarının kurumsal yönetim kalitesi, düzenleyici otoritelerin düzenlemelerinin uygulamadaki uyum kalitesi, mesleğin akademik gelişimi için çeşitli hizmetler sunuyor. Her yıl düzenli olarak gerçekleştirilmekte olan iç denetim, kurumsal yönetim, iç kontrol ve risk yönetimi konularında yetkin uzmanların bilgi, deneyim ve iyi uygulama örneklerini paylaştıkları “Türkiye İç Denetim Kongresi”, yazı, makale ve söyleşileri ile mesleki gündemi belirleyen, temel mesleki bilgi ve referans kaynağı “İç Denetim Dergisi”, sürekli güncelliği sağlanan ve dilimize çevrilen “Uluslararası İç Denetim Standartları ve Mesleki Uygulama Çerçevesi”, iç denetim profesyonellerinin küresel yetkinlik belgesi “Uluslararası İç Denetçi Sertifikası”, sürekli gelişim için “Mesleki Gelişim ve Yetkinlik Seminerleri”, mesleki akademik gelişime yönelik “Akademik İlişkiler ve Gelişim Programı”, profesyonel kariyer fırsatlarının değerlendirilmesi için “Kariyer Merkezi” olmak üzere pek çok uluslararası ve ulusal mesleki birikimlere erişim ve paylaşım imkanları sağlanıyor. Türkiye İç Denetim Enstitüsü, bu hizmetleri ile mesleğin profesyonellerine ve iş dünyamıza güncel kalmak, değişim, gelişim ve büyümenin ortağı olmak konusunda fırsatlar sunuyor. Uluslararası İç Denetçiler Enstitüsü (IIA) ve Avrupa İç Denetim Enstitüleri Konfederasyonu (ECIIA)’nun temsilcisi olan ve yönetim organları ile çalışma komitelerinde aktif görev alan Türkiye İç Denetim Enstitüsü, “Meslekte küresel gelişim ve mükemmelliğin paydaşı olmak” vizyonu ile şirketlerimizin yönetim kurulları, denetim komiteleri, icra kurulu başkanları (CEO), üst düzey yöneticiler ve iç denetçiler, kamu kurum ve kuruluşlarımız, düzenleyici kurumlarımız, üniversitelerimiz ve akademisyenlerimize hizmetleri ile kalıcı değer yaratma misyonunu sürdürüyor.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İsim *
Email *
Bir dahaki sefere yorum yaptığımda kullanılmak üzere adımı, e-posta adresimi ve web site adresimi bu tarayıcıya kaydet.
Δ
Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.