Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) 2012 yılından bu yana düzenlediği Türkiye İnovasyon ve Girişimcilik Haftası İstanbul Kongre Merkezi’nde başladı. Etkinlikteki imza töreniyle TİM, Uluslararası İnovasyon Profesyonelleri Derneği’nin (IAOIP) Türkiye Temsilcisi oldu. ABD merkezli olan ve 72 ülkeden inovasyon profesyonelleri arasında güçlü bir iletişim ağı sağlayan IAOIP’nin Türkiye Temsilciliğinde ihracatçılara inovasyon yetkinliğini geliştirmek amacıyla sertifika programları sunulacak.
Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda düzenlediği ve ülkemizde inovasyon kültürünün yaygınlaşmasında büyük rol oynayan Türkiye İnovasyon ve Girişimcilik Haftası İstanbul Kongre Merkezinde başladı. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin ev sahipliğinde 6-9 Aralık tarihlerinde düzenlenen etkinliğin açılışına Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile birlikte Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, TİM İnovasyon Komitesi Başkanı Tahsin Öztiryaki, çok sayıda ihracatçı, firmalar ve öğrenciler de katıldı.
Etkinlikte TİM, Uluslararası İnovasyon Profesyonelleri Derneği’nin (IAOIP) Türkiye Temsilcisi oldu. Konuya ilişkin iş birliği protokolü TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve IAOIP Başkanı Brett Trusko tarafından imzalandı. ABD merkezli olan ve 72 ülkeden inovasyon profesyonelleri arasında güçlü bir iletişim ağı sağlayan IAOIP’nin Türkiye Temsilciliğinde ihracatçılara inovasyon yetkinliğini geliştirmek amacıyla sertifika programları sunulacak.
“GENÇLERİMİZ BURALARDAN DAHA FAZLA YARARLANSIN”
TİM’in 2012 yılından bu yana Türkiye İnovasyon Haftası adıyla gerçekleştirdiği ve şimdiye dek 500 bin kişinin takip ettiği etkinlik, bu yıldan itibaren İstanbul’u uluslararası bir girişimcilik merkezi haline getirmek amacıyla Türkiye İnovasyon ve Girişimcilik Haftası olarak düzenleniyor.
Etkinlik açılışında konuşan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, inovasyonun sadece bilim insanlarının ya da devasa bütçelere sahip firmaların tekelinde olmadığına, mikro alanlarda mütevazi bütçelerle de geliştirebileceğine dikkat çekti. Dünyada bu tür çalışmaları destekleyen gönüllülerin olduğunu işaret eden Büyükekşi “Bu gönüllüler sizi fonluyor, projenize katkı sağlıyor. Bugün ABD merkezli KickStarter, İndieGoGo gibi kuruluşlar, ülkemizde ise ArıKovanı bu amaca hizmet ediyor. Hatta son dönemde bunlar, ABD’de “kamu yararı gözeten kuruluşlar” statüsüne geçti. Bizlerle birlikte olan Sayın Başbakan Yardımcımıza bu konuda bir talepte bulunmak istiyorum: Bu gibi projeleri destekleyelim. Hukuki temellerini güçlendirelim. Gençlerimiz, girişimcilerimiz buralardan daha fazla yararlansın” dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İsim *
Email *
Bir dahaki sefere yorum yaptığımda kullanılmak üzere adımı, e-posta adresimi ve web site adresimi bu tarayıcıya kaydet.
Δ
Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.