Türkiye, kurulduğu 1920’den bugüne ekonomi cephesinde dört önemli kalkınma hamlesine imza attı. Birinci dönemde; Cumhuriyet’imizin kurucusu Atatürk’ün tarımdan sanayiye, bankacılıktan, uçak sanayine çok önemli atılımlar gerçekleştirdi. İkinci kalkınma hamlesi, Adnan Menderes’in başbakanlığı döneminde gerçekleşti. Dönemine göre önemli atılımlardı bunlar. üçüncü ve çok büyük atılımlar, reformcu lider Turgut özal’ın başbakanlığı döneminde gerçekleştirildi.
Finans sektöründe, sanayide, turizmde, ulaşımda, telekomünikasyonda ve uçak sanayinde devrim niteliğinde projelere imza atıldı. Ve dördüncü kalkınma hamlesi ise Başbakan Tayyip Erdoğan yönetiminde başladı, devam ediyor. Bu kalkınma hamlesinin en önemli mimarlarından biri olan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım; çalışkanlığı, hızı ve birbirinden önemli projeleriyle “yıldırım” gibi bir bakan…
Neden mi?
Sadece birkaçını, satırbaşlarıyla özetleyeyim… Sürekli kazalara neden olan, binlerce insanımızın canını alan, milyarlarca dolarlık zarara sebebiyet veren o berbat iki şeritli yollar, O’nun döneminde
“Duble Yollar”a çevrildi. 9 yılda 15 bin kilometre duble yol yapıldı.
Ankara-İstanbul Hızlı Demiryolu Projesi (şimdilik Ankara-Eskişehir bölümü tamamlanmış durumda) ve Ankara-Konya Hızlı Demiryolu Projesi O’nun döneminde start aldı. 100 yılın rüyası, İstanbul’un iki yakasını denizin altından birleştiren müthiş Marmaray projesi de O’nun döneminde start aldı, devam ediyor. Son 10 yılda internet ve bilişim sektöründeki inanılmaz hamlelere imza atan da Bakan Yıldırım. Havayolundaki devrimin de sahibi olan Bakan Binali Yıldırım, büyük projelerini ve hedeflerini Yazı İşleri Müdürümüz Cesur çaça’ya anlattı.
Bugüne kadar yapılanlara, yeni mega projeler eklenmesi halinde Türkiye, çağ atlayacak. Ve bu projelerin baş mimarı Başbakan Erdoğan ile Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarihe geçecek.
PARAMI NEREYE YATIRMALIYIM?
2011 Avrupa ülkeleri için kötü, Türkiye içinse iyi geçti. Peki 2012 yılında Türkiye ekonomisini neler bekliyor? Piyasalar, nasıl bir rota izleyecek? En önemlisi, yatırım yapmak isteyen işadamları, tasarruf sahipleri 2012’de kazanç sağlamak için ne yapmalı? Borsa mı, döviz mi, faiz mi, altın mı? Hangisine yatırım yapılmalı? Bütün bu soruların cevabını arkadaşımız Murat öğütcen, Gedik ve Türkish Yatırım’ın uzmanları sizin için araştırdı.
Bu ay Turcomoney’in birinci kuruluş yıldönümünü kutlayacağız. Bizi kısa sürede zirve yoluna taşıyan, referans kaynağı, rehber ekonomi/finans dergisi haline getiren tüm seçkin yazarlarımıza, okurlarımıza ve çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz.
Bu güzel düşüncelerle hepinize sağlıklı, mutlu ve bol kazançlı bir ay diliyoruz.
kakilinc@turcomoney.com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İsim *
Email *
Bir dahaki sefere yorum yaptığımda kullanılmak üzere adımı, e-posta adresimi ve web site adresimi bu tarayıcıya kaydet.
Δ
Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.