Konsolide olmayan finansal sonuçlara göre, 2,7 milyar TL net kar elde eden VakıfBank, ekonomiye nakdi ve gayri nakdi olarak 187 milyar lira finansman sağladı.
VakıfBank, konsolide olmayan finansal sonuçlara göre, 2016 yılında ulaştığı 3 milyar 395 milyon TL brüt karından 692 milyon TL vergi karşılığı ayırarak 2 milyar 703 milyon TL net kar elde etti. 924 şubesi ve her geçen gün gelişen alternatif dağıtım kanalları ile sunduğu hizmetlerin kalitesini artıran VakıfBank, Türkiye ekonomisine nakdi ve gayri nakdi kredi olarak toplam 187 milyar TL finansman sağladı. Vakıf- Bank Genel Müdürü Halil Aydoğan, başta 15 Temmuz hain darbe girişimi olmak üzere pek çok olayın yaşandığı zor bir yılı geride bıraktıklarını ifade etti. Aydoğan, şunları söyledi: “Ülkemizin ve milletimizin içinden geçtiği böylesine zor bir dönemde, Vakıf- Bank olarak yüksek likiditemiz ve sağlam bilanço yapımız ile ülke ekonomisine olan desteğimizi özellikle yılın ikinci yarısında her zamankinden daha fazla artırdık. 2016 yılında nakdi kredilerimiz yıllık bazda sektör ortalamasının üzerinde, yüzde 19.2 artışla 147 milyar TL seviyesine yükseldi.
2016 yılında ülkemiz ekonomisinin itici gücü KOBİ’lere desteğimiz devam etti. KOBİ’lere kullandırılan nakdi kredilerde sektörün yüzde 40 üzerinde büyüdük. Yılın son çeyreğinde faiz indirimleriyle desteklediğimiz kampanyalarla reel sektöre desteğimizi sürdürdük. KOBİ kredilerinden tarım kredilerine, konut kredilerinden taksitli ihtiyaç kredilerine ve proje kredilerine kadar, toplumumuzun her kesiminin zor gününde yanında olmaya devam ettik ve bu sayede hem Türk Lirası (TL) hem yabancı para (YP) kredilerde sektörün üzerinde büyüme sağladık. Yüzde 69 seviyesinde gerçekleşen kredilerimizin aktifl er içindeki oranı büyük bankalar içindeki en yüksek orandır. VakıfBank, asıl işi ve hedefi olan reel sektöre finansman sağlayarak büyümeye devam edecektir” dedi. VakıfBank olarak toplam mevduatlarının 2016 yılında yüzde 12.7 oranında artarak 124 milyar TL seviyesine yükseldiğini ifade eden Aydoğan, “Pasif içinde yüzde 58 pay ile ana fonlama kaynağımız olan mevduatlar hızla tabana yaygınlaşmaya devam etti. Toplam vadesiz mevduatımızın yıllık yüzde 21 büyüme ile 24 milyar TL’yi, tasarruf mevduatımızın yıllık yüzde 20 büyüme ile 54 milyar TL’yi aşmasından memnuniyet duyuyorum” dedi.
‘Konut kredisinde yüzde 12.35 büyüdük’
İhtiyaç kredilerinde yüzde 11.63 büyüme oranı ile sektörün 400 baz puan üzerinde bir performans sergilediklerini söyleyen Aydoğan, “Bu sayede ihtiyaç kredilerinde pazar payında 4. sıraya yükseldik. 15 Temmuz sonrası konut kredisi faiz oranlarımızı yüzde 0.80’e kadar düşürerek sektörde öncü bir rol oynadık ve bu sayede yüzde 12.35 oranında büyüme kaydettik. Sektörün yılı negatif büyüme ile kapattığı kredili mevduat hesabında yüzde 9.88 büyüyerek pazar liderliğimizi sürdürüyoruz” dedi. Aydoğan, sektör kredi kartı ciro büyümesi yüzde 10.8 düzeyinde gerçekleşirken, VakıfBank’ın 2016 yılında yüzde 18.5 büyüme sağlayarak sektörün en hızlı büyüyen 2’nci bankası olduğunu hatırlattı.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İsim *
Email *
Bir dahaki sefere yorum yaptığımda kullanılmak üzere adımı, e-posta adresimi ve web site adresimi bu tarayıcıya kaydet.
Δ
Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.