Son Haberler

“Yarını Kodlayanlar Sosyal Hayata Destek” projesi Adıyaman'dan başlıyor

İSTANBUL (AA) – Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği'nin iş birliğiyle yürütülen "Yarını Kodlayanlar" programı kapsamında afet bölgesindeki çocukların eğitimine katkı sağlamak üzere yeni proje başlatıldı.

Türkiye Vodafone Vakfı'ndan yapılan açıklamaya göre, dijital geleceğe hazır nesiller yetiştirme hedefiyle 7 yıl önce başlatılan "Yarını Kodlayanlar" projesinde, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen çocuklar için harekete geçildi.

Afet bölgesinde yaraların sarılmasına destek olmak amacıyla hayata geçirilen "Yarını Kodlayanlar Sosyal Hayata Destek" projesiyle, bölgedeki çocuklar için konteyner teknoloji sınıfları ve gezici eğitim aracında, zenginleştirilmiş ve psikoloji alanında uzman isimlerden onay alınmış özel eğitim ve etkinlikler düzenlenecek.

Toplam 100 bin çocuğa ulaşılması hedeflenen proje kapsamında ilk konteyner teknoloji sınıfı nisanda Adıyaman'da açılacak. Konteyner sınıfta 7-14 yaş arası çocuklara yönelik müzik ve masal atölyeleri, kodlama eğitimleri ve çeşitli sosyal etkinlikler düzenlenirken, oyun terapisiyle psikososyal destek sağlanacak. Adıyaman'ın ardından Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'da da konteyner teknoloji sınıfları kurulacak.

– "Amacımız depremzede çocukların geleceğe umutla bakmalarına yardımcı olmak"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Engin Aksoy, herkesi yasa boğan deprem felaketinin yaralarını hep birlikte sarabileceklerine inandıklarını bildirdi.

Bu inançla, depremden etkilenen çocuklar için harekete geçtiklerini kaydeden Aksoy, onların psikososyal ihtiyaçlarını karşılamak ve teknolojiyle bağlantılarını sıcak tutmak üzere Habitat Derneği ile birlikte "Yarını Kodlayanlar Sosyal Hayata Destek" projesini başlattıklarını anlattı.

Aksoy, projeyle depremden etkilenen çocukların geleceğe umutla bakmalarına yardımcı olmayı amaçladıklarını belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Sadece bugünü değil yarını da düşünerek bölgeye uzun vadede katkıda bulunabilecek sürdürülebilir çalışmalara odaklanıyoruz. Çocuklarımızın psikolojik olarak toparlanmalarına destek olmak ve eğitim süreçlerine katkıda bulunmak istiyoruz. Proje kapsamında kuracağımız konteyner teknoloji sınıflarında ve gezici eğitim aracında 7-14 yaş arası çocuklarımız için müzik ve masal atölyeleri, kodlama eğitimleri ve çeşitli sosyal etkinlikler düzenleyeceğiz. Ayrıca, oyun terapisiyle psikososyal destek sağlayacağız. Türkiye Vodafone Vakfı olarak, tüm imkânlarımızı kullanarak elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz."

– "Çocukları teknoloji ile buluşturacağız"

Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır da deprem felaketinin yol açtığı yıkımı hep beraber azaltacaklarını kaydederek, bunun en önemli yolunun da depremden etkilenen bölgelerde eğitimin desteklenmesinden geçtiğini bildirdi.

Bu düşünce ve inançla uzun zamandır Türkiye Vodafone Vakfı ile birlikte yürüttükleri Yarını Kodlayanlar projesi kapsamında "köy okullarına teknoloji sınıfları kurma" projesini deprem bölgesine uyarlayarak "konteyner teknoloji sınıfları" kurma kararı aldıklarını anlatan Hazır, şu bilgileri verdi:

"Bu sınıflarda çocukları teknolojiyle buluşturmanın yanında mevcut ihtiyaçlara da cevap vermek amacıyla sosyal hayata dönüş atölyeleri de düzenlenmesi planlanıyor. Maalesef, bölgede ulaşılması gereken çok alan, eğitimden uzak kalan çok çocuk var. Bu eksikleri bir nebze de olsa gidermek adına Yarını Kodlayanlar projesi kapsamında erişim gücümüzü artırmak hedefiyle 'gezici eğitim aracıyla' da eğitimler düzenleyeceğiz. İçinde bulunduğumuz zor günlerde birlik olmanın her zamankinden çok daha kıymetli olduğunu biliyoruz. Sürekliliği sağlamak ve kapsayıcı olmak temel hedeflerimiz doğrultusunda da daha iyi yarınlar için çalışmaya her zamanki gibi devam edeceğiz."

– 17 milyon TL'lik ek bağış

Açıklamada yer alan bilgilere göre, "Yarını Kodlayanlar Sosyal Hayata Destek" projesinde konteyner teknoloji sınıflarının yanı sıra gezici eğitim aracıyla da çocuklar için eğitim ve etkinlikler düzenlenecek.

Afetten etkilenen 11 ildeki köy, çadır kent ve konteyner kentleri ziyaret edecek olan gezici eğitim aracında 7-14 yaş arası çocuklara yönelik kodlama eğitimleri, müzik atölyeleri ve çeşitli sosyal etkinlikler gerçekleştirilecek.

Proje kapsamındaki etkinlik ve eğitimler afetten etkilenen çocukların yerleştirildiği diğer illeri de kapsayacak. Ayrıca liseli gençlere yönelik olarak düzenlenecek "Afete Teknolojik Çözümler Hackathonu" ile yapay zeka ve diğer teknolojiler kullanılarak afet konusunda çözüm üretilmesi sağlanacak. Diğer yandan, Vodafone Türkiye de Vodafone Yanımda uygulamasını ziyaret eden her müşteri için 1 TL olmak üzere toplam 17 milyon TL'lik ek bağışla projeye katkıda bulunacak.

– 300 bini aşkın çocuğa ulaşıldı

"Yarını Kodlayanlar" projesiyle, Türkiye'nin dört bir yanında yaşları 7-14 arasında değişen çocuklara gönüllü eğitmenlerin yönetiminde programlamaya giriş, algoritma mantığı, uygulama yapma, hikaye oluşturma ve oyun yapma gibi konularda teorik ve uygulamalı eğitimler veriliyor.

Bugüne kadar 81 ilde 300 bini aşkın çocuğa ulaşan proje kapsamında son 1 yılda elde edilen toplam sosyal değer 14 milyon TL olurken, projeye yapılan her 1 TL'lik yatırım 7,7 TL değerinde sosyal fayda yarattı. "Yarını Kodlayanlar" eğitimlerine online eğitim platformu "Yarinikodlayanlar.com" üzerinden de ücretsiz ulaşılabiliyor.

Yorum yok

Yorum Yazın

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

*

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Site Haritası